Kaip sukonfigūruoti DNS per HTTPS „Firefox“, „Chrome“ ir „Android“.

Privatus naršymas praktiškai yra utopija: didžiosios interneto įmonės siūlo mūsų duomenis ir naršymo įpročius kaip pagrindinį būdą padidinti savo pajamų šaltinius. Kadangi naudotojai nerimauja dėl mūsų privatumo, kuriuo turėtume būti, yra tam tikro tipo stebėjimo, kurio mums daug sunkiau išvengti nei kitiems, ir būtent jis atlieka mūsų interneto tiekėjas.

Tai yra žinoma kaip IPT sekimas: kadangi nėra įstatymo, kuris to nedraudžia, IPT (anglosaksų akronimas, reiškiantis Interneto paslaugų tiekėjas) arba interneto paslaugų teikėjai gali gauti mūsų naršymo istoriją ir „šnipinėti“ mūsų veiklą internete be didelių komplikacijų. Kaip jie tai daro?

Kas yra DNS per HTTPS?

Kai naršyklėje įvedame tinklalapio pavadinimą, jis gauna savo IP adresą per DNS serverį. Tai yra esminis elementas norint naršyti internete ir, jei nesame jo sukonfigūruotas kitaip, normalu, kad šią svarbią DNS paslaugą siūlo interneto tiekėjas, su kuriuo sudarėme ryšio sutartį (Movistar, Vodafone ir kt. ).

Tai reiškia, kad įmonė, suteikianti mums prieigą prie interneto, puikiai žino, kokiuose puslapiuose lankomės ir ką juose veikiame, todėl susikurti profilį, koks būtų mūsų „virtualusis aš“, joms yra itin paprasta. Geriausias būdas to išvengti – sukonfigūruoti naršymą, kuris naudoja DNS per HTTPS, kuris tai užtikrina mūsų duomenys lieka užšifruoti visą laiką vengdamas šnipų ir tokio tipo išpuolių žmogus viduryje.

Kaip blokuoti IPT sekimą suaktyvinant šifruotą naršymą

Kiek daugiau nei metus „Google“ ir „Mozilla Foundation“ bendradarbiauja siekdami skatinti saugių DNS paslaugų naudojimą per HTTPS. Nors projektas dar nėra oficialiai pristatytas, jį jau galima išbandyti „Firefox“ naršyklėje, kuri siūlo šifravimo technologiją ir šifruotą DNS tiekėją.

Dėl to jie taip pat susitarė su „Cloudflare“ (kuri yra ta, kuri siūlo DNS), kad visi naršymo metu surinkti duomenys būtų išvalyti ir negalėtų būti parduodami trečiosioms šalims. Šiuo metu „Mozilla“ siekia sudaryti susitarimus su kitais šifruoto DNS teikėjais pagal tą pačią prielaidą.

Konfigūruokite DNS naudodami HTTPS „Firefox“.

  • Spustelėkite mygtuką "Atidaryti meniu„Panaši į mėsainį, esantį viršutiniame dešiniajame naršyklės kampe. Spustelėkite "Pasirinkimai”.
  • Skirtuke „Bendra“ slinkite žemyn iki skyriaus „Tinklo konfigūracija"Ir pasirinkite"Nustatyti”.
  • Lange „Ryšio nustatymai“ pažymėkite langelį „Įgalinti DNS per HTTPS”.

Kaip sukonfigūruoti DNS per HTTPS naršyklėje „Chrome“.

Norėdami naršyti „Chrome“ naudodami „Cloudflare“ užšifruotą DNS, pirmiausia turime sukurti „Chrome“ nuorodą darbalaukyje. Kai norime naudoti DNS per HTTPS, naudosime šią tiesioginę prieigą.

  • Dešiniuoju pelės mygtuku spustelėkite ir atidarykite ką tik sukurto „Chrome“ sparčiojo klavišo ypatybes.
  • Skirtuke „Tiesioginė prieiga“ eikite į lauką „Paskirties vieta“, pabaigoje pridėkite šį kodą, palikdami tarpą pradžioje.

–Įgalinti funkcijas = »dns-over-https

Tai padarę, išsaugome pakeitimus ir iš naujo paleidžiame kompiuterį. Galime patikrinti, ar „Chrome“ tinkamai įkėlė „Cloudflare“ DNS, pasiekę //1.1.1.1/help. Taip pat galime naudoti kiti viešieji HTTPS DNS serveriai kaip ir šiame kitame PASIRUOŠTA.

Kaip nustatyti DNS per HTTPS „Android“.

Dauguma mobiliųjų leidžia redaguoti DNS serverius, tačiau, atsižvelgiant į tai, kad ketiname naudoti Cloudflare serverius, lengviausia atsisiųsti jų programą. Įdiegę jį aktyvuojame ir galime pradėti naršyti pagal platformos DNS 1.1.1.1, su galimybe net naudotis nemokamu VPN ryšiu.

Atsisiųsti QR kodą 1.1.1.1: Greitesnis ir saugesnis internetas Kūrėjas: Cloudflare, Inc. Kaina: Nemokamas

Kaip matote, yra keli DNS konfigūravimo būdai, kurie skiriasi nuo tų, kuriuos siūlo mūsų interneto tiekėjas pagal numatytuosius nustatymus. Jei nenorime konfigūruoti naujos DNS programos pagal programas, galime tai padaryti ir visame pasaulyje asmeniniame kompiuteryje, kaip paaiškinta ŠIAME KITAME PAMOKAJE.

Tu turi Telegrama įdiegta? Gaukite geriausią kiekvienos dienos įrašą mūsų kanalas. Arba, jei norite, sužinokite viską iš mūsų Facebook puslapyje.

Naujausios žinutės

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found