5 praktiniai „Windows 10“ gudrybės, kurios palengvins jūsų gyvenimą

Tai juokinga. Visą gyvenimą naudoju Windows ir kaip tik šiandien dirbsiu prie ciboriumo įrašo apie jį naujausia operacinė sistema Microsoft, Rašau Ubuntu, o dar blogiau – su LibreOffice. Pedantiškas! Gafapasta! Eretikas!

Na, po atitinkamų moralinių blakstienų tepsime mašiną, o šiandien aš jums atnešiu keletas daugiau nei naudingų gudrybių tai padės mums gauti šiek tiek daugiau pelno ir našumo iš mėgstamiausio Redmondo sūnaus, mūsų mylimojo Windows 10.

5 mini gudrybės, kaip išspausti „Windows 10“ kaip citriną

Kaip įjungti arba išjungti spausdintuvo bendrinimą namų grupėje

Funkcionalumas „Namų grupės“ leidžia bendrinti nuotraukas, muziką, vaizdo įrašus ir dokumentus namų tinkle, kurį sudaro 2 ar daugiau kompiuterių. Ši funkcija pasiekiama nuo „Windows 7“ ir nebent turime versiją Starteris arba Pagrindinis pagrindinis galime be problemų tuo pasinaudoti.

Be dalijimosi dokumentais, grupės nariai gali bendrinti tą patį spausdintuvą. Tai praverčia, kai namuose turime vieną kompiuterį, prijungtą prie spausdintuvo ir norime, pavyzdžiui, siųsti dokumentus spausdinti iš nešiojamojo kompiuterio per WiFi.

Tačiau pagal numatytuosius nustatymus ši parinktis sistemoje yra išjungta. Norėdami jį vėl įjungti, tiesiog atlikite šiuos veiksmus:

    • Paspauskite Win + X ir pasiekti Kontrolės skydelis.
    • Eiti į Tinklas ir internetas.
    • Spustelėkite Namų grupė kairiajame skydelyje.
    • Eiti į Pakeiskite išplėstinius bendrinimo nustatymus.
    • Čia rasite failų ir spausdintuvų bendrinimo nustatymus. Užteks įjungti arba išjungti spausdintuvo bendrinimo funkciją ir išsaugokite pakeitimus.

Kaip suaktyvinti „Dievo režimą“

Nelabai žinomas Dievo režimas arba Dievo režimas „Windows 10“ yra savotiška super administratoriaus skydelis, iš kurio galime valdyti praktiškai bet kokią sekciją ar sistemos konfigūraciją. Tokio mega valdymo pulto, kokio nematėte savo šventame gyvenime. Tai tikrai a Velykinis kiaušinis, o tai reiškia, kad jis yra paslėptas ir turėsime šiek tiek apgauti, kad jį parodytume.

Norėdami suaktyvinti „Windows 10“ Dievo režimą, atliksime šiuos veiksmus:

  • Eikite į diską (C :) ir sukurkite naują aplanką šaknyje.
  • Pervardykite tą aplanką ir pavadinkite jį "GodMode. {ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}“ (be kabučių).

Pamatysime, kaip aplankas pakeis savo piktogramą ir paslaptingą Dievo režimas Windows.

2 pagrindinės komandos

Vienas didžiausių nemalonumų dirbant su Windows yra tada, kai bandome uždaryti seansą arba išjungti kompiuterį, o sistema stringa bandant uždaryti laukiančius procesus.

Šiandien aš išmokysiu jus mažą triuką, kurį sudaro vykdymas maža komanda, kuri išjungs sistemą nelaukiant, kol visos programos užsidarys. Norėdami jį paleisti, tereikia dešiniuoju pelės mygtuku spustelėti apatiniame kairiajame ekrano kampe ir pasirinkti "Bėk”.

Toliau parašysime šią komandą:

išjungimas -s

Jei vietoj kompiuterio išjungimo norime tik iš naujo paleisti sistemą, galime parašyti šią kitą komandą:

išjungimas -r -t 5

Jei kyla problemų, reguliariai išjunkite įrangą Bet kurią iš šių 2 komandų galime įrašyti bloknote ir pakeisti failo plėtinį iš .txt į .bat. Tokiu būdu turėsime puikų scenarijų, kuris vykdys užsakymą, kai tik dukart spustelėsime.

Kaip sužinoti pradinę „Windows 10“ diegimo datą ir laiką

Jei valdome nedidelį kompiuterių tinklą arba tiesiog reikia žinoti operacinės sistemos įdiegimo datą, galime naudoti paprastą komandą, kuri suteiks mums šią informaciją.

  • Paspauskite Win + X ir eik į Komandinė eilutė (administratorius).
  • Tada įveskite šią komandų eilutę:

sistemos informacija | rasti "Pradinė diegimo data"

Tokiu būdu sistema mus parodys ekrane tiksli Windows 10 diegimo data ir laikas.

Patikimas derinys, skirtas atsikratyti kenkėjiškų programų

Tai daugiau nei triukas yra nedidelė rekomendacija. Kenkėjiškos programos klajoja žiniatinklyje ir, nes nesame atsargūs, galime užsikrėsti arkliu, o tai šiek tiek prarandame.

Kalbant apie kompiuterio dezinfekciją, kiekvienas turi savo mėgstamas programas: vieni naudoja „McAfee“, kiti „Karspersky“, treti naudoja AVG ir net „Avira“. Mano rekomendacija, beveik 10 metų dirbusi technine pagalba, yra įdiegti gera antimalware ir gera antiadware.

Čia aš kalbu tiesiai, 2 programos, kurios veikia geriausiai (ir kurios taip pat yra nemokamos). Malwabytes Antimalware ir Adwcleaner. Iki šiol buvo keletas infekcijų, kurios negalėjo pašalinti šių dviejų programų.

Internete perskaitysite įvairiausių nuomonių. Kad jei ši programa geresnė, ar ši kita turi didesnę duomenų bazę ir pan. Pasitikėk manimi, išbandykite „Malwarebytes“ ir „AdwCleaner“ ir pasakykite man.

Kaip paskutinę rekomendaciją šiuo klausimu patarčiau įdiegti šias 2 programas, išvalyti kompiuterį ir pradėti jas pašalinti. Tai užduotis, kurią galima atlikti kas 3 mėnesius, todėl išvengiame įrangos perkrovimo programomis, kurios ilgainiui gali turėti įtakos įrangos veikimui.

Tu turi Telegrama įdiegta? Gaukite geriausią kiekvienos dienos įrašą mūsų kanalas. Arba, jei norite, sužinokite viską iš mūsų Facebook puslapyje.

Naujausios žinutės

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found