Kaip suaktyvinti visų savo internetinių paskyrų patvirtinimą dviem veiksmais

Gali būti įsilaužta į bet kurią bet kokios paslaugos internete paskyrą. Todėl svarbu, kad mūsų paskyros būtų apsaugotos naudojant tokius metodus kaip Patvirtinimas dviem veiksmais. Dėl to jų nebus įmanoma nulaužti, tačiau nusikaltėliams tai bus daug sunkiau.

Patvirtinimas dviem veiksmais, dar žinomas kaip „dviejų žingsnių autentifikavimas“, iš esmės susideda iš antrojo identifikavimo metodo pridėjimo. Paprastai tai apima pridėti papildomą telefono numerį arba el. pašto paskyrą. Taigi, norint užbaigti bet kokį prisijungimą, be slaptažodžio, reikės įvesti skaitinį kodą, kuris įprastai siunčiamas SMS formatu į mūsų telefoną.

Kaip suaktyvinti 2 žingsnių autentifikavimą pagrindinėse žiniatinklio paslaugose („Facebook“, „Instagram“, „WhatsApp“, „Google“ ir kitose)

Kiekviena programėlė ar paslauga turi savo dviejų žingsnių autentifikavimo aktyvinimo procesą, todėl visų jų čia išvardyti būtų neįmanoma. Ką galime padaryti, tai pažvelgti į pačius svarbiausius, kurie galiausiai yra tie, kuriuos dauguma vartotojų naudoja dažniausiai kasdieniame gyvenime, todėl nuimame šiek tiek svorio nuo savo pečių.

Google (YouTube, Gmail, Google Maps ir kt.)

Norėdami sukonfigūruoti 2 žingsnių autentifikavimą visose mūsų „Google“ paskyrose, tereikia įvesti ČIA. Spustelėjame mėlyną mygtuką, kuris sako "Prasideda"Ir mes sekame instrukcijas žingsnis po žingsnio.

Įvedę telefono numerį, galime paprašyti išsiųsti SMS arba paskambinti, kad gautume patvirtinimo kodą. Kai tai bus padaryta, galime gauti „TAIP / NE“ pranešimus kiekvieną kartą, kai kas nors bando prisijungti arba sukonfigūruokite USB saugos raktą.

Mes taip pat galime sukurti Vienkartiniai neprisijungus naudojami kodai prisijungti bet kada ir bet kur.

WhatsApp

„WhatsApp“ atveju turime eiti į „Nustatymai -> Paskyra -> Patvirtinimas dviem veiksmais"Ir spustelėkite" Aktyvuoti ". Kaip ir kiti, galime įvesti savo telefono numerį arba naudoti el. pašto adresą kaip papildomą patvirtinimo būdą.

Svarbu naudoti el. pašto adresą, kaip Jei neprisiminsime PIN kodo, negalėsime vėl prisijungti 7 dienas.

Amazon

Svarbu užtikrinti gerą svarbių žiniatinklio programų saugumą, ypač jei tai internetinė parduotuvė, kurioje galime pirkti ir išleisti tikrus pinigus.

„Amazon“ atveju, kai būsime prisijungę, eisime į „Sąskaitos ir sąrašai“. Iš čia paspaudžiame "Prisijungimas ir saugumas"Ir spustelėkite redagavimo mygtuką"Išplėstiniai saugos nustatymai”.

Iš čia galime suaktyvinti patvirtinimą dviem veiksmais spustelėdami geltoną mygtuką "Suaktyvinti“. Sukonfigūravę galime leisti prisijungti savo įprastuose įrenginiuose arba generuoti kodus, kad galėtume prisijungti per programėlę.

Paypal

Norėdami suaktyvinti dvigubą patvirtinimą Paypal, turime prisijungti ir spustelėti konfigūracijos pavarą, esančią viršutinėje dešinėje paraštėje. Iš čia pateksime į savo paskyros nustatymus.

„Paypal“ atveju dviejų žingsnių autentifikavimas vadinamas skirtingai. Turime slinkti iki "Apsaugos centrasir spustelėkite skyrių "Apsaugos raktas. Tokiu būdu kiekvieną kartą, kai norime prisijungti, galime pridėti telefono numerį, kad gautume saugos PIN kodą SMS žinute.

Instagramas

Nors „Instagram“ leidžia prisijungti iš interneto naršyklės, norėdami suaktyvinti Ve2P (patvirtinimas dviem veiksmais), turėsime tai padaryti iš mobiliosios programėlės. Pirmiausia einame į savo profilį ir spustelėkite mėsainių meniu piktogramą su 3 horizontaliomis linijomis, esančią viršutinėje dešinėje paraštėje.

Norėdami suaktyvinti dvigubą autentifikavimą, ketiname „Nustatymai -> Privatumas ir sauga"Ir pasirinkite"2 žingsnių autentifikavimas”.

Facebook

Norėdami suaktyvinti patvirtinimą dviem veiksmais „Facebook“, galime paspausti tiesiogiai ČIA arba pasiekite iš nustatymų meniu „Nustatymai -> Sauga ir prisijungimas“. Pasirinkimo ribose "Dviejų etapų autentifikavimas„Turėsime galimybę užregistruoti savo telefono numerį, kad kiekvieną kartą prisijungus gautume kodą. Mes taip pat galime to prašyti „Facebook“ atsiuntė mums tiesioginį pranešimą patvirtinti arba atmesti bet kokį prisijungimą prie mūsų paskyros.

Čia taip pat galime sukonfigūruoti elektroninį saugos raktą prisijungti per USB arba NFC, arba sugeneruokite atkūrimo kodą, jei keliaujame ir neturime telefono ryšio.

Twitter

Savo avataro nuotraukoje tiek mobiliojoje versijoje, tiek naršyklėje spustelėkite „Nustatymai ir privatumas“. Čia paspaudžiame „Nustatykite prisijungimo patvirtinimą”.

Kai sukonfigūruojamas patvirtinimas dviem veiksmais, galime atlikti naujus nustatymus, pvz., pridėti elektroninį saugos raktą, generuoti patvirtinimo kodus naudojant atskirą programą arba gauti atsarginius kodus ir laikinus slaptažodžius, kurių galiojimo laikas baigiasi po vienos valandos.

Microsoft

Prisijungę prie „Microsoft“ paskyros, einame į meniu „Saugos nustatymai“. Iš čia galime suaktyvinti patvirtinimą dviem veiksmais panašiai kaip ir kitas ką tik aptartas paslaugas.

Kaip ir „Google“ ir „Facebook“, „Microsoft“ taip pat leidžia mums sukurti vienkartinius prieigos kodus, kai negalime naudotis savo mobiliuoju telefonu savęs patvirtinimui.

Dropbox

Internetinėje „Dropbox“ versijoje spustelėjame savo profilio avatarą ir einame į „Nustatymai -> Sauga“. Slenkame ir leidžiamės žemyn, kol rasime skyrių, skirtą 2 žingsnių autentifikavimui. Mes jį suaktyviname ir įvedame telefono numerį, kad patvirtintume prisijungimus.

Manzana

„Cupertino“ siūlo patvirtinimą dviem veiksmais iš iOS 9 ir macOS X El Capitan.

ios

Atsižvelgiant į „iOS“ versiją, kurią naudoja mūsų „iPhone“, turime atlikti šiuos veiksmus:

  • iOS 10.3 arba naujesnė versija: Norėdami suaktyvinti dvigubą patvirtinimą mūsų Apple ID, mes ketiname "Nustatymai -> Jūsų vardas -> Slaptažodis ir sauga“. Iš čia galime sukonfigūruoti savo paskyrą į gauti tekstinį pranešimą su kodu kiekvieną kartą prisijungus.
  • iOS 10.2 arba senesnė versija: Nustatymai yra „iCloud -> Jūsų Apple ID -> Slaptažodis ir sauga”.

macOS

Spustelėkite „Apple“ piktogramą viršutinėje kairiojoje ekrano paraštėje ir einame į „Sistemos nuostatos -> „iCloud“ -> Išsami paskyros informacija“. Jei spustelėsime "Saugumas„Pamatysime naują meniu, kad suaktyvintume patvirtinimą dviem veiksmais.

Autentifikavimo programos

Jei norime pridėti naują saugos sluoksnį savo prisijungimams kitose programėlėse ir paslaugose, rekomenduojama naudoti autentifikavimo programėles. Tokio tipo įrankiai leidžia mums gauti patvirtinimo kodus be ryšio, tik esant interneto ryšiui.

Kai kurie iš populiariausių sprendimų šioje srityje yra Authy ir Google Authenticator.

Atsisiųskite QR kodą „Twilio Authy 2-Factor Authentication“ Kūrėjas: „Authy“ Kaina: Nemokamas

Šio tipo programų procesas yra daugiau ar mažiau panašus į tai, ką matėme iki šiol. Kiekvienai paskyrai, kurią norime pridėti, nuskaitome QR kodą, susietą su ta paskyra. Kai kitą kartą norime prisijungti, tereikia įeiti į programėlę ir atkreipti dėmesį į skaitmeninį kodą, kuris atrakina papildomą mūsų sukurtą saugos filtrą.

Tu turi Telegrama įdiegta? Gaukite geriausią kiekvienos dienos įrašą mūsų kanalas. Arba, jei norite, sužinokite viską iš mūsų Facebook puslapyje.

Naujausios žinutės

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found