10 idėjų, kaip pakartotinai panaudoti seną maršruto parinktuvą ir suteikti jam naujos naudos

Technologijų pasaulyje internetas yra viena iš būtiniausių mūsų kasdienių įrankių. Vienas iš pagrindinių jo ramsčių yra maršrutizatorius – įrenginys, naudojamas informacijos srautui, cirkuliuojančiam per įrenginių tinklą, valdyti. Be to, tai leidžia mums palaikyti ryšį ir palaikyti stabilų ryšį. Tačiau, kaip ir kita įranga, ji gali pasenti. Tačiau nėra jokios priežasties jį perdirbti. Galima ir toliau juo naudotis, tyrinėjant, kaip tai padaryti pakartotinai naudokite seną maršrutizatorių.

Taip pat žinomas kaip maršrutizatorius, jis yra mūsų gyvenime. Dabar ji dažniausiai prieinama namuose ir įmonėse. Ir labai svarbu, kad paskirstyti serveriai veiktų visame pasaulyje. Nustojus naudoti maršrutizatorių, nes nusprendžiame įsigyti pažangesnį, jo nereikia išmesti, galima jį panaudoti naujai. Yra daug alternatyvų, kurias galite rasti.

10 idėjų, kaip mūsų seną maršrutizatorių panaudoti naujai

Tam tikru momentu jaučiame poreikį pakeisti maršrutizatorius. Dažniausiai tai darome dėl to, ką turime neturi tam tikrų būtinų funkcijų naujiems įrenginiams. Tačiau svarbu jo neišmesti ir pakartotinai naudoti seną maršrutizatorių. Jei nežinote, galite jį naudoti kitais būdais, kurie leis jums mėgautis efektyvesniu ryšiu. Toliau paminėsime kai kuriuos galimus senosios įrangos panaudojimo būdus.

1- Naudokite jį kaip kartotuvą

Kai kuriais atvejais mūsų perkamas maršrutizatorius neapima per plataus signalo diapazono. Jei prie šio prijungsime seną maršrutizatorių, tai leis užmegzkite ryšį su toli nuo pagrindinės esančiomis svetainėmis. Taigi bus galima jungtis ten, kur įprastai nepasiekdavo, arba buvo labai trūkumas.

Susijęs įrašas: 7 geriausi „WiFi“ kartotuvai, skirti padidinti interneto signalą namuose

2- Naudokite jį taip, lyg tai būtų jungiklis

Paprastai maršrutizatorius neturi daug įėjimų laidiniams Ethernet prievadams prijungti. Turint du maršrutizatorius, šie įrašai būtų dubliuojami. Tai leis prijungti daugiau įrenginių. Taip pat tai priklausys nuo laisvų prievadų skaičiaus po montavimo. Priklausomai nuo modelio, prievadų skaičius skiriasi.

3- Naudokite jį kaip serverį

Turėdami kitą maršrutizatorių, galime jį naudoti kurdami NAS serverį. Šį naudojimą galima naudoti tik tada, jei maršrutizatorius turi USB prievadą, leidžiantį prijungti jį prie standžiojo disko. A) Taip bus galimapasiekti visus failus iš bet kurios vietos. Be to, su šia funkcija sutaupytume šiek tiek pinigų, nes nereikėtų pirkti NAS serverio.

4- Sukurkite svečių tinklą

Paprastai visi maršrutizatoriai turi šią funkciją. Tačiau jei turite papildomą, būtų svarbu jį naudoti kaip svečių tinklą. Tokiu būdu vieną turėtume savo reikmėms, o kitą – svečiams. Tuo pačiu tai neleis mūsų tinklui žlugti dėl prijungtų įrenginių skaičiaus.

5- Pasinaudokite ja ir patikrinkite alternatyvių sistemų veikimą

Jei norite naujame maršrutizatoriuje įdiegti skirtingas operacines sistemas ir norite sužinoti, ar jos veikia, turėtumėte atlikti testus. Kas yra geresnis pasirinkimas, nei naudoti nebenaudojamą maršrutizatorių, kad nekiltų pavojus pagrindiniam. Žinoma, abi komandos turi leisti alternatyvias operacines sistemas.

6- Prijunkite jį prie senų įrenginių, pasinaudodami jų suderinamumu

Kai naudojame atnaujintą įrangą, kartais ji nesuderinama su ankstesnėmis kitų įrenginių versijomis, pvz., spausdintuvais ar mobiliaisiais telefonais. Ilgainiui tai tampa problema. Tačiau tai galima išspręsti naudojant maršrutizatorių, kurį paliekame nuošalyje, nes paprastai tai yra suderinama. Per jį galima užmegzti ryšį. Tokiu būdu palengvinant interneto ryšį ir daugeliu atvejų atnaujinti senesnius įrenginius.

7- Sukurkite virtualų privatų tinklą

Jei turite virtualų privatų tinklą arba VPN, privatumas ir saugumas naršant tinkle žymiai padidėja. Taip saugosime savo duomenis. Viena detalė, kurią reikia nepamiršti, yra ta, kad norint jį sukurti, mums reikia tik maršrutizatoriaus. O tas, kurio nebenaudojame, laikomas idealiu variantu.

8- Tinklo spausdintuvas

Naudodami tinklo spausdintuvą galėsite spausdinti be kompiuterio. Tokiu būdu pakartotinai panaudoti seną maršruto parinktuvą bus galima tik spausdintuve, turinčiame šią funkciją. Prisijungę galime spausdinti dokumentus, atsiųstus iš kitų prie to paties tinklo prijungtų įrenginių.

9. Suorganizuokite LAN vakarėlį

Žaidimų mėgėjams seno maršrutizatoriaus išmetimas yra bloga idėja. Tai gali būti būtinas įrankis linksmybėms valandoms. Idealus variantas, jei yra tai, ko norite žaisti tinkle, bet be interneto. Jūs tiesiog turite prijungti visus kompiuterius, kurie ketina dalyvauti per seną maršrutizatorių, sukurdami vietinį tinklą.

10- Sukurkite išorinius WiFi tinklus

Žmonės, kurie nuolat keliauja, neturėtų ignoruoti šios alternatyvos. Maršrutizatorių galite pasiimti su savimi kur tik norite ir tik jį įjungę naudokite prietaisams prijungti. Visada per Ethernet prievadą su internetu, nes jūsų kompiuteriuose bus išsaugota konfigūracija.

Susijęs įrašas:Koks yra vidutinis Wi-Fi tinklo diapazonas?

Tu turi Telegrama įdiegta? Gaukite geriausią kiekvienos dienos įrašą mūsų kanalas. Arba, jei norite, sužinokite viską iš mūsų Facebook puslapyje.

Naujausios žinutės

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found