Kaip dažnai keičiame mobiliuosius telefonus? - Laimingas Android

Mano brangusis telefonas manęs klausia ankstyva pensija. Ne todėl, kad jis nustojo veikti, ir aš jo nesugadinau iki negrįžtamo taško, bet atrodo, kad jam atėjo laikas pakilti į Valhalą. Kartais stiprus smūgis į korpusą, nutrūkęs ausinių lizdas, taip veikiantis bluetooth... taip, galima sakyti, kad nukentėjo.

Esmė ta, kad nuo jo išleidimo praėjo vos metai, todėl prisiminiau tą stalčių, kuriame laikau savo senus mobiliuosius, ir pasirodo, kad baterija pradeda nemažėti. Kiek išmaniųjų telefonų turėjau per pastaruosius kelerius metus? Skaičiuoti nelengva, bet „gerą saują“ galėtume priimti kaip daugiau nei pagrįstą atsakymą.

Kaip dažnai keičiame mobiliuosius telefonus?

Tai privertė susimąstyti, ar tiesa, kad išmaniuosius telefonus keičiame vis greičiau. Didieji prekių ženklai praktiškai kasmet arba daugiausiai kas 2 išleidžia naują asortimento viršūnę, ir taip atrodo kaskart atnaujindami terminalą didesniu greičiu.

Teisingai? Ar keičiame mobilųjį telefoną ar marškinius, ar visa tai yra iliuzija, kurią skatina rinka, nulemta, kad kas taip dažnai įsigyjame naują telefoną ir taip galime išlaikyti kapitalizmo mašiną?

Duomenys, duomenys, duok man duomenis

Tokiais atvejais geriausia rinkti duomenis ir patikrinamą informaciją, kad būtų galima pateikti pagrįstą atsakymą. Kad ir kaip neįtikėtina tai atrodytų, ir priešingai nei nori, kad mes tikėtume reklama ir dideli gamintojai, tiesa yra ta, kad apskritai vartotojai ne taip dažnai keičia terminalus. Dažniausiai laukiame, kol telefonas nustos veikti, kad gautume naują.

Būtent tai paaiškėja iš bendrovės „DeviceAtlas“ surinktų duomenų, kurie labai atitinka „Gallup“ ataskaitas, ir tai matome. Senesni išmanieji telefonai yra modernesni nei bet kada anksčiau.

Toliau pateiktoje diagramoje, kurią paskelbė Forbes ir išplėtotą iš „Gallup“ 2015 m. parengtos ataskaitos, matome kaip dažnai JAV vartotojai keičia mobiliuosius telefonus:

„Android“ atveju tik 2 % kasmet atnaujina savo terminalą, o 40 % laukia, kol telefonų bendrovė pasiūlys atnaujinimo pasiūlymą, paprastai kas 2 metus. Likę 58% tiesiog laukia, kol mobilusis telefonas nustos veikti arba pasens.

„Apple“ atveju, nors jos vartotojai mobiliuosius telefonus dažniau keičia didesniu greičiu, ji pateikia labai panašius duomenis.

Terminalų, naršančių internete, amžius

Tačiau šie duomenys yra tik iš JAV ir daugelis gali manyti, kad kitose šalyse viskas gali pasikeisti arba per daug neprisitaikyti prie šalies papročių. amerikietiškas gyvenimo būdas. Toliau pateiktame skydelyje parengė Įrenginio atlasas Galime matyti 2016 m. internete naršusių terminalų amžių, suskirstytą pagal šalis:

Kaip galime įvertinti, vartotojų, naudojančių naujai paskelbtus mobiliuosius telefonus – 1 metus ar mažiau – yra minimalus (Saugokitės Japonijos, kuri šiuo atžvilgiu nesiekia net 5 proc.). Procentas labai panašus į terminalų naudojimą prieš 4 ir 5 metus.

Antra, didžioji dalis naudojamų išmaniųjų telefonų yra 2 ar 3 metų senumo, ir jie yra tie, kurie geležiniu kumščiu dominuoja interneto sraute internete.

Ispanijoje 2016 m. tik 12% terminalų buvo 2015 m. (vienerių metų senumo), dar 12% buvo 2011 ir 2012 metų terminalai (4 ir 5 metų), o 74% buvo 2 ir 3 mobiliųjų telefonų senumo antiguaty metai.

Išvados: ar mobilųjį su 3 gyvenimo metais galima laikyti pasenusiu?

Atsižvelgdami į duomenis ir interpretuodami informaciją iš „Gallup“ ir „DeviceAtlas“, galime suprasti, kad:

  • Daugiau ar mažiau pusė mobiliųjų telefonų vartotojų pakeičia terminalą, kai jis pasensta arba nustoja veikti.
  • Tik 10-15% vartotojų naudojasi senesniais nei 4 metų terminalais.

Iš čia aš interpretuoju taip, kad didelė dalis žmonių, kurie keičia terminalą, nes jis sugedęs / pasenęs, tai padaro ne greičiau nei per 2 ar 3 metus. Tai verčia mus galvoti, kad arba mobilieji telefonai nustoti tinkamai veikti per šį trumpą laiką, arba mes turime labai ploną odą ir tai manome poros metų senumo mobilusis jau pasenęs.

Ir ką tu galvoji? Ar manote, kad mobiliuosius telefonus keičiame vis greičiau, ar visa tai yra iliuzija, kurią generuoja augantis naujų telefonų modelių ir gamintojų gausėjimas, kurie metai iš metų užplūsta parduotuves?

Tu turi Telegrama įdiegta? Gaukite geriausią kiekvienos dienos įrašą mūsų kanalas. Arba, jei norite, sužinokite viską iš mūsų Facebook puslapyje.

Naujausios žinutės

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found