Kaip išvengti neteisėtų pirkinių sistemoje „Google Play“ (ir prašyti grąžinti lėšas)

Neteisėti pirkimai gali būti tikra problema. Jei namuose turime vaikų arba dažniausiai paliekame mobilųjį be priežiūros biure ar viešose vietose, tai yra galimybė, kurią tikrai turėtume vertinti. Šiandienos įraše pamatysime kaip užblokuoti, tiksliau, išvengti neteisėtų pirkimų „Google Play“.

„Google“ jau atsižvelgė į nepageidaujamų pirkinių problemą (trūktų daugiau!). Norėdami tai padaryti, siūlo a autentifikavimo metodas kaip problemos sprendimas. Tai reiškia, kad galime įgalinti savo paskyrą pirkti tik tada, kai praėjo tam tikra apsaugos sistema.

Ši sistema iš esmės pagrįsta įvedimu slaptažodį arba alternatyvus autentifikavimo metodas, pvz piršto atspaudas. Pirštų atspaudų autentifikavimas, reikia pažymėti, kad taip, jis galimas tik tam tikruose „Android“ įrenginiuose.

Kaip įjungti arba išjungti autentifikavimą perkant „Google Play“.

Kad „Google Play“ prašytų mūsų autentifikuoti naudojant slaptažodį perkant programą / žaidimą arba perkant žaidime, turime atlikti šiuos veiksmus.

  • Į Google Play parduotuvę patenkame iš telefono ar planšetinio kompiuterio.
  • Spustelėkite ant išskleidžiamasis meniu kairėje pusėje.
  • Mes ketiname "Nustatymai”.
  • Slenkame į "Norėdami pirkti, paprašykite autentifikavimo”.

Čia „Google“ pasiūlys 3 konfigūracijos alternatyvas:

  • Paprašykite autentifikavimo už visus pirkinius sukurta naudojant „Google Play“ šiame įrenginyje.
  • Kas 30 minučių: Kai autentifikuota, galime pirkti 30 minučių neįvesdami kiekvienos perkamos programos / žaidimo patvirtinimo slaptažodžio.
  • Niekada: Visada galime pirkti be patvirtinimo (nerekomenduojama).

Svarbu: jei tame pačiame įrenginyje naudojame kelias paskyras, kiekvienoje iš jų turime sukonfigūruoti patvirtinimo metodą.

Kita vertus, jei niekada nepirkome „Google Play“, problemų neturėtų kilti. Kodėl? Norėdami nusipirkti anksčiau, nei turime nustatyti mokėjimo būdą. Jei neįvesime, jie negalės apmokestinti mūsų sąskaitos.

Nustatykite pirkimo pirštų atspaudų autentifikavimą

Norėdami suaktyvinti pirkinių „Google Play“ patvirtinimą įvesdami piršto atspaudą, veiksmai, kuriuos reikia atlikti, yra praktiškai identiški:

  • Iš savo telefono ar planšetinio kompiuterio atidarome Google Play Store programėlę.
  • Mes pasiekiame išskleidžiamasis meniu kairėje pusėje.
  • Mes ketiname "Nustatymai”.
  • Spustelėkite "Pirštų atspaudų autentifikavimas”.

Kaip jau minėjome šiek tiek aukščiau, ši parinktis galima tik kai kuriuose telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose. Nors pirmiausia tai yra patikimiausias patikrinimas, deja, negalime to laikyti bendru šios problemos sprendimu.

Geriausia tokiais atvejais yra pakeisti savo Google paskyros slaptažodį, pašalinti visus mokėjimo būdus iš Google Play, jei nebeperkame reguliariai ir įsitikinti, kad suaktyvintas autentifikavimas.

Ar galime grąžinti mokamą programą ir paprašyti grąžinti lėšas?

Jei aptiksime neteisėtą pirkinį „Google Play“. kol tai trunka mažiau nei 15 minučių, galime automatiškai prašyti grąžinti pinigus. „Android“ parduotuvė leidžia mums atlikti tokio tipo grąžinimus tokiu būdu:

  • Iš mobiliojo įeiname į Google Play.
  • Ieškome programos, kurią norime grąžinti.
  • Pasirodys 2 mygtukai: "Atidaryti"ir"Grąžinti pinigus”.
  • Spustelėkite "Grąžinti pinigus“ ir pasiruošę.

Neišsigąskime! Jei praėjo daugiau nei 15 minučių, vis tiek galime prašyti grąžinti lėšas iš mokamos programos. Tačiau užuot tai atlikus automatiškai, tokiu atveju grąžinimą turi prižiūrėti žmogus.

Limitas, kurį Google pasiūlė prieš kurį laiką tokio tipo procedūroms, buvo 48 valandos, bet iš to, ką man pavyko patikrinti, bent jau dabar atrodo, kad šis limitas buvo panaikintas. Mano atveju aš tiesiog pabandžiau tai pamatyti Galiu prašyti grąžinti lėšas už bet kurią mokėjimo paraišką, neatsižvelgiant į jos pirkimo datą.

Jei nenorime vaikščioti po „Play“ parduotuvę, galime paprašyti grąžinti lėšas tiesiogiai iš šios LINK.

Ši ekrano kopija yra iš šiandienos ir, kaip dabar matote, leidžia prašyti grąžinti daugiau nei 2 dienas.

Pateikdami užklausą tokiu būdu, turime tik pasiekti „Google Play“ iš kompiuterio naršyklės, spustelėkite „Bill“ Ir pasirinkite programą, kurią norime grąžinti.

Spustelėkite "Prašyti grąžinti pinigus“. Čia pamatysime išskleidžiamąjį meniu su įvairiomis parinktimis, kur turėsime nurodyti grąžinimo priežastį.

Dabar lengviau grąžinti „Google“ parduotuvėje.

Kai mūsų atvejis bus įvertintas, jei grąžinimas bus patvirtintas, iš „Google“ gausime el. laišką su atsakymu, o tada jie perves atitinkamą indėlį.

Tu turi Telegrama įdiegta? Gaukite geriausią kiekvienos dienos įrašą mūsų kanalas. Arba, jei norite, sužinokite viską iš mūsų Facebook puslapyje.

Naujausios žinutės

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found