Kaip neleisti programai pasiekti „Android“ fotoaparato

Mes patiriame reikšmingą atgarsį naudojant pokalbių ir vaizdo konferencijų programos, o kai kurie įsilaužėliai naudojasi situacija, kad gautų dalį, kaip prieš porą dienų nurodė Techcrunch.

Žmonių, kurie, norėdami išvengti šnipinėjimo, savo kompiuterio internetinę kamerą uždengia popieriumi ar pan., tačiau tai yra paprotys, kuris tuo pačiu nėra paplitęs mobiliųjų įrenginių naudojime. Kas sveiko proto norėtų uždengti savo telefono kamerą? Be to, kad fotoaparatas yra nepraktiškas – įsivaizduokite, kad ant savo mobiliojo telefono ekrano ar korpuso uždėsite gaublį – daugeliui žmonių fotoaparatas yra pagrindinis mobiliojo telefono įrankis.

Galbūt jus domina: neklystamas būdas užblokuoti įsibrovėlius jūsų WiFi tinkle

Kaip užblokuoti programų prieigą prie mūsų mobiliojo telefono kameros

Sprendimas šiuo atveju praeina uždrausti prieigą prie fotoaparato arba atšaukti leidimą, kurio šiuo klausimu galėjo prašyti bet kuri programa. Jei turime „Android“ įrenginį, šio tipo prieigą galime valdyti labai paprastai ir greitai:

  • Atidarome meniu "Nustatymai"Iš Android ir spustelėkite"Programos ir pranešimai”.
  • Eime iki "Išplėstinė -> Leidimų tvarkyklė”.

  • Mes įvedame parinktį "Fotoaparatas“. Čia pamatysime visų programų, turinčių prieigą prie įrenginio kameros, sąrašą.
  • Jei suprantame, kad kuri nors iš šių programų neturėtų turėti leidimo, tiesiog turime ją spustelėti ir pažymėkite langelį "Neigti.

„Samsung“ įrenginiai su „Android 10“.

Jei turime Pietų Korėjos gamintojo telefoną su Android 10 operacine sistema, šis valdymas atliekamas iš "Nustatymai -> Privatumas". Įvedame „Leidimų valdymas -> Kamera“ ir pasirenkame programėlę, kuriai norime panaikinti prieigos leidimus.

Kurioms programoms turėtume atšaukti leidimą pasiekti kamerą?

A priori neįmanoma žinoti, kokias programas gali išnaudoti tiek programėlių kūrėjai, tiek trečiosios šalys – iš esmės įsilaužėliai – norėdami šnipinėti mus per telefono kamerą. Tačiau yra keletas rodiklių, kurie gali padėti išvengti tokių nemalonių netikėtumų.

  • Patikrinkite visą programų, turinčių leidimą naudoti fotoaparatą, sąrašą. Jei matote kokią nors programą ar žaidimą, kuris visiškai nenaudoja fotoaparato funkcijos, bet turi prieigą nedelsiant jį užblokuoti. Pavyzdžiui, jei matome, kad yra maisto ruošimo receptų programėlė ar muzikos grotuvas, turintis prieigą prie fotoaparato... blogas ženklas. Atimkite jų leidimą.
  • Jei naudojate programas, kurios turėtų turėti prieigą prie fotoaparato, kad tinkamai veiktų (galerijos, daugialypės terpės, pranešimų programos ir kt.), venkite jų atsisiųsti iš neoficialių saugyklų arba kuriuose yra piratinės medžiagos. Yra puslapių, kuriuose nemokamai, be jokio filtro ar valdymo siūlomos aukščiausios kokybės programos, kuriose kenkėjiškos programos sklando laisvai. Jei turite bet kurią tokio tipo programą, pašalinkite ją (arba bent jau neleiskite jai pasiekti fotoaparato).

Galų gale viskas priklauso nuo sveiko proto taikymo ir, jei matome kokį nors elgesį, kuris patraukia mūsų dėmesį, elkitės atitinkamai.

Rekomenduojamas įrašas: Kaip slaptažodžiu apsaugoti programas ir failus „Android“.

Tu turi Telegrama įdiegta? Gaukite geriausią kiekvienos dienos įrašą mūsų kanalas. Arba, jei norite, sužinokite viską iš mūsų Facebook puslapyje.

Naujausios žinutės

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found