Neleiskite „WhatsApp“ numerio rodyti „Google“ rezultatuose

Ar pastebėjote, kad pastaruoju metu jūsų mobiliajame telefone padaugėjo šlamšto ir komercinių skambučių? Jei taip, tai gali būti dėl to jūsų WhatsApp numeris pradedamas rodyti paieškos rezultatuose Google. Bet kodėl? Kas vyksta?

Jei kada nors naudojote „WhatsApp“ funkciją „Spustelėkite norėdami kalbėtis“ – ši funkcija leidžia mums sukurti URL nuorodą arba QR kodą, kad galėtume pradėti pokalbį su kuo nors, neišsaugodami jo numerio kontaktų sąraše, greičiausiai jūsų telefono numeris buvo indeksuotas Google ir kitų paieškos sistemų.

Funkcija „Spustelėkite norėdami kalbėtis“ yra labai patogi funkcija, ypač jei turime verslą ir norime, kad mūsų klientai galėtų lengvai su mumis susisiekti, bet, deja, ji taip pat turi savo „tamsiąją pusę“ ir tai yra taip pat suteikia viešą mūsų numerio matomumą „Google“.

Spustelėjus vieną iš šių nuorodų „Spustelėkite norėdami pasikalbėti“, kuriai būdingas „wa.me“ URL, tiesiogiai naršyklėje arba „WhatsApp“ programoje atidaromas pokalbių langas.

WhatsApp numeriai Google paieškos sistemoje: klaida ar kažkas iš anksto apgalvoto?

Kyla diskusijų, ar tai yra paieškos variklio indeksavimo klaida, ar tyčinis rezultatas. Faktas yra tas, kad „Google“ algoritmas renka telefono numerį iš nuorodos „Spustelėkite norėdami kalbėtis“ metaduomenų, kad vėliau būtų išsaugotas „Google“ paieškos indekse. Aptikę tokį elgesį, daugelis saugos specialistų suskubo jį priskirti saugumo nutekėjimui, tačiau tiek Google, tiek Facebook ir WhatsApp užtikrino, kad tai visiškai normalu.

Galų gale ne taip svarbu, ar susiduriame su klaida, ar viskas yra įprastos operacijos, kuri sudaro interneto pavaras, dalis. Svarbiausia, kad labai nedaug „WhatsApp“ vartotojų žinojo, kad naudodami funkciją „Spustelėkite norėdami kalbėtis“, jie taip pat indeksuoja savo asmeninį telefono numerį „Google“ paieškos sistemoje. Paprastai žmonės neskelbia savo telefono numerio keturiems vėjams, todėl įsivaizduokite, kaip atrodo jūsų mobilusis telefonas „Google“. Ne todėl, kad pradedame gauti daug šlamšto ir automatinių skambučių, o todėl, kad tai gali būti reikšmingas mūsų saugumo pažeidimas.

Kaip neleisti „Google“ indeksuoti jūsų „WhatsApp“ telefono numerio

Nors kompiuterių saugumo ekspertai jau prisidėjo prie kelių idėjų, kurios galėtų padėti „WhatsApp“ numeriams nepasiekti Google paieškos sistemos, panašu, kad šiuo metu nė vieno iš šių pasiūlymų 3 su afera susijusios įmonės neįgyvendino.

Bent jau kol kas vienintelis dalykas, kurį galime padaryti, yra tiesiog jokiomis aplinkybėmis nenaudokite WhatsApp „Spustelėkite norėdami kalbėtis“.. Tai drastiška, bet taip paprasta. Jei jau kurį laiką naudojame šią funkciją, rekomenduojama ištrinti visas nuorodas „Spustelėkite norėdami pasikalbėti“, kurias paskelbėme savo socialiniuose tinkluose, interneto puslapiuose ir kitose viešai prieinamose svetainėse. Taip pat galime ištirti galimybę naudoti WhatsApp su Google Voice telefono numeriu (atsargiai, GV veikia tik JAV ir su G Suite paskyromis tam tikrose šalyse), taip išvengiant asmeninio numerio naudojimo bendrinant nuorodas su Funkcija „Spustelėkite norėdami kalbėtis“.

Tu turi Telegrama įdiegta? Gaukite geriausią kiekvienos dienos įrašą mūsų kanalas. Arba, jei norite, sužinokite viską iš mūsų Facebook puslapyje.

Naujausios žinutės

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found