Kaip užblokuoti mobiliojo telefono numerį Goodbye spam!

Nors anksčiau gaudavome šlamštą el. paštu, vis dažniau gauname nepageidaujamus skambučius tiesiai į savo mobilųjį telefoną. Bent jau mano atveju, jau porą metų pastebėjau didelį nepageidaujamų skambučių šuolį. Geriausia šiais atvejais yra tiesiogiai užblokuokite atitinkamą numerį arba kontaktą, ir prie kito dalyko – drugelis.

Tokiu būdu mes sukursime užraktą, kad telefonas automatiškai atmeta visus skambučius ir SMS tam tikrų telefono numerių. Štai kaip elgtis žingsnis po žingsnio.

Kaip užblokuoti telefono numerius, kontaktus ir šlamšto skambučius mūsų telefone

Asmeniškai pastaruoju metu sulaukiu praktiškai siurrealistiškų skambučių. Nuo išsilavinusių operatorių su keistu akcentu, kviečiančių dalyvauti ir lengvai „užsidirbti“ internetinėje prekyboje, iki daugybės telefono kompanijų, su kuriomis niekada nebendravau, norinčių išdainuoti savo geriausius pasiūlymus. Iš kur jie gavo mano numerį? Blogiausia yra tai, kad jie nenustoja skambinti tol, kol jūs jų nepakeliate ir kuo mandagiausiu būdu neišsiunčiate gaivaus vėjo.

Kaip užblokuoti telefono numerį arba kontaktą „Android“.

„Android“ atveju, atsižvelgiant į operacinės sistemos versiją ir mobiliojo telefono modelį, procesas gali šiek tiek skirtis. Naujausiose „Android“ versijose trikdantį numerį galime blokuoti taip.

  • Atidarome telefono programą.
  • Ieškome kontakto arba numerio, kurį norime užblokuoti.
  • Jei tai padarysime iš paskutinių skambučių sąrašo, tereikia spustelėti atitinkamą numerį ir pasirinkti "Blokuoti / pažymėti kaip šlamštą”.

  • Jei tai yra kontaktas, kurį turime darbotvarkėje, einame į kontaktų sąrašą ir jį pasirenkame. Spustelėkite viršutiniame dešiniajame išskleidžiamajame meniu (3 vertikalūs taškai) ir spustelėkite "Blokuoti numerį”.

Vėliau taip pat galime konsultuotis ir valdyti mūsų užblokuotų numerių sąrašą (pridėkite arba pašalinkite kontaktus iš sąrašo) iš telefono programos. Mes tiesiog turime atidaryti nustatymų meniu (viršutinė dešinė paraštė) ir pasirinkti "Užblokuoti numeriai”.

Kaip suaktyvinti šlamšto skambučių filtrą

Šio proceso metu „Android“ suteiks mums galimybę pažymėkite numerį kaip šlamštą ir iš įjungti šlamšto skambučių filtravimą. Jei tai padarysime, sistema bandys atpažinti galimus nepageidaujamus skambučius parodydama tam tikrą informaciją, pavyzdžiui, numerio, kurio telefonų knygoje neturime, pavadinimą arba įspėjimą, jei įtaria, kad įeinantis skambutis yra nepageidaujamas el.

Šį vietinį skambučių filtravimą taip pat galima suaktyvinti atidarius telefono programėlę ir spustelėjus „Nustatymai -> Skambintojo ID ir šlamštas esančiame viršutiniame dešiniajame išskleidžiamajame meniu.

Kai užblokuosime telefono numerį, kiekvieną kartą, kai skambinate mūsų numeriu, sistema automatiškai nutrauks skambutį.

Pastaba: skambintojo ID ir šlamšto paslauga, kurią „Google“ naudoja „Android“, rodo įmonių ir paslaugų, turinčių „Google“ mano verslo įrašą, pavadinimus. Jis taip pat ieško atitikmenų kataloguose, kuriuose yra darbo ar mokyklos paskyrų skambučių informacija.

Kaip užblokuoti skambučius iPhone

Jei turime „iPhone“, „iOS“ taip pat siūlo keletą būdų, kaip blokuoti kontaktus, kurių nebenorime varginti.

  • Įtraukiame numerį į savo darbotvarkę.
  • Atsidarome kontaktų sąrašą ir ieškome mus dominančio numerio.
  • Mes pasirenkame "Blokuoti šį kontaktą”.
  • Priimame patvirtinimo pranešimą.

Kitas būdas valdyti užblokuotus kontaktus yra nustatymų meniu.

  • Mes ketiname "Nustatymai -> Telefonas”.
  • Mes įėjome"Blokavimas ir skambintojo ID”.
  • Spustelėkite "Blokuoti kontaktą…“ ir pasirenkame numerį, kurį norime apriboti.
  • Jei bet kuriuo metu norime pašalinti kontakto filtrą, turime tik redaguoti šį sąrašą ir pašalinti iš jo mus dominantį kontaktą.

Kaip užblokuoti anoniminius arba paslėptus skambučius

Kita įdomi problema yra paslėptų skaičių problema. Kai kurios įmonės naudoja šį triuką, kad negalėtume jų identifikuoti ar perskambinti. Reikėtų paaiškinti, kad ne visi mobilieji telefonai turi greitąją funkciją užblokuoti paslėptus numerius.

Kai kurių „Samsung Galaxy“ atveju tai galima padaryti atidarius telefono programėlę ir rodant viršutinį dešinįjį meniu.Konfigūracija / Nustatymai -> Blokuoti numerius -> Blokuoti anoniminius skambučius”.

Likusiems terminalams pakaks įdiegti skambinančiojo atpažinimo ir valdymo programėlę TrueCaller. Įdiegę mes "Nustatymai -> Blokuoti -> Blokuoti paslėptus numerius”.

„TrueCaller“ – geriausias būdas valdyti skambučius ir SMS žinutes

Apskritai, jei norime labiau kontroliuoti gaunamus skambučius, geriausia įdiegti trečiosios šalies programėlę, pvz., minėtą TrueCaller (Android / iOS). Tai ne tik padeda užblokuoti paslėptus numerius, bet ir yra sunkiai įveikiamas įrankis norint atpažinti visų rūšių skambučius.

Parsisiųsti QR kodą Truecaller: ID ir skambučių žurnalas, šlamštas Kūrėjas: True Software Scandinavia AB Kaina: Nemokamas Parsisiųsti QR kodą Truecaller Kūrėjas: True Software Scandinavia AB Kaina: Nemokama +

Jos sėkmę iš esmės lemia programos naudotojų bendruomenė, kuri savo didelėje duomenų bazėje prideda skaičius ir identifikuoja visų rūšių nepageidaujamo pašto numerius ir įmones.

Kai gauname įeinantį skambutį iš nežinomo numerio, jei kas nors anksčiau tą numerį „pažymėjo“, šalia telefono numerio bus rodomas jo vardas. Be to, jei tai galimas šlamštas, skambučio ekranas bus ryškiai raudonos spalvos. Praktiška ir paprasta, ji taip pat veikia su SMS žinutėmis. Vienas geriausių aptikti nepageidaujamus dalykus, juos blokuoti neatsiliepiant.

Tu turi Telegrama įdiegta? Gaukite geriausią kiekvienos dienos įrašą mūsų kanalas. Arba, jei norite, sužinokite viską iš mūsų Facebook puslapyje.

Naujausios žinutės

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found