Zoom VS Google Meet: kuris iš 2 yra geresnis? - Laimingas Android

¿Google Meet arba Padidinti? Kuris iš šių 2 įrankių yra geresnis grupinėms vaizdo konferencijoms? Kadangi prieš kelias dienas „Google“ paskelbė, kad „Meet“ dabar tampa nemokama, šis klausimas jam galėjo kilti ne vienam. Taip pat yra ir kitų vaizdo skambučių platformų, tokių kaip „Skype“ ar „Microsoft Teams“, tačiau kad įrašas nebūtų per sunkus, šiandien koncentruosimės tik į „Meet“ ir „Zoom“. Pažiūrėkime, kuris iš dviejų bus geresnis.

„Zoom“ ir „Google Meet“ panašumai

Pirmas dalykas, kurį turime pasakyti, yra tai, kad tiek „Zoom“, tiek „Google Meet“ yra gana panašūs savo funkcionalumu. Abu leidžia rengti vaizdo konferencijų susitikimus su šimtais dalyvių ir puikiai tinka įmonėms, darbo aplinkai ir didelėms grupėms.

Jie taip pat turi bendradarbiavimo įrankius, pvz., galimybę bendrinti mūsų įrenginio ekraną, siųsti failus, integruoti su el. paštu, kurti laukimo kambarius, privačius susitikimus ir priimti skambučius per garsą tiems, kurie neturi fotoaparato ir nori dalyvauti telefonu. . Taip pat abu yra prieinami keliose platformose, mobiliuosiuose ir staliniuose kompiuteriuose.

Atsisiųskite QR kodą ZOOM Cloud Meetings Kūrėjas: zoom.us Kaina: Nemokama Atsisiųsti QR kodą Google Meet: saugūs vaizdo skambučiai Kūrėjas: Google LLC Kaina: Nemokama

Zoom privalumai

Didelis skirtumas tarp „Zoom“ ir „Meet“ yra maksimalus dalyvių skaičius ir į kaina, du esminiai veiksniai, kurie ypač aktualūs, jei planuojame rengti įmonės lygio susitikimus. Bet eikime dalimis...

  • Kiekviename susitikime iki 500 žmonių: Priartinimas leidžia surengti vaizdo konferencijas, kuriose dalyvauja iki 500 dalyvių. „Google Meet“ yra „tik“ 250 dalyvių.
  • Automatiniai nuorašai: „Meet“ ir „Zoom“ leidžia įrašyti susitikimus, nors priartinimas žengia dar vieną žingsnį. Kiekvienam įrašui, padarytam naudojant „Zoom Business“ ir „Zoom Enterprise“ prenumeratas, programa sugeneruoja automatinius nuorašus, kad nereikėtų užsirašyti visko, kas įvyko susitikimo metu.
  • Fono pritaikymas: Priartinimas leidžia pakeisti kambario, kuriame esame, foną į mėlyną dangų, paplūdimį ar bet kurį kitą norimą vaizdą ar vaizdo įrašą. Truputis fantazijos niekada nepakenks (ypač jei mūsų kambaryje nėra apie ką rašyti namuose ir norime savo įmonės susitikimams suteikti elegantiškumo).
  • Tinkinamas susitikimo URL: Kai kuriate susitikimą „Meet“, gaunate atsitiktinį URL su skaičiais ir raidėmis, kad žmonės galėtų jį spustelėti ir prisijungti prie susitikimo. Jei turite „Zoom“ verslo planą, galite padaryti savo URL daug profesionalesnius ir lengviau įsimenamus. Pavyzdžiui, galėtume sukurti susitikimo nuorodą, kuri buvo elandroidefeliz.com.us, vietoj nuorodos tipo meet.google.com/wf1rdf24dd.
  • Įmonės įvaizdis: Mastelio keitimas leidžia įtraukti pasirinktinį vaizdą į susitikimo nukreipimo puslapį. Kažkas, kas puikiai tinka išlaikyti mūsų įmonės firminį identitetą. Tai maža detalė, tačiau kartu su tinkinamais URL adresai biuro lygiu tampa daug profesionalesni.
  • Intuityvesnė sąsaja: Bendrosios linijos, nors ir „Zoom“, ir „Meet“ pasižymi panašiomis savybėmis, „Zoom“ jos pateikiamos aiškiau ir glaustai. „Meet“ naršymo meniu ir įrankiai nėra tokie intuityvūs, o tai gali šiek tiek erzinti, ypač tiems, kurie nėra gerai susipažinę su naujomis technologijomis arba nėra įpratę naudotis vaizdo konferencijų programomis.

„Google Meet“ pranašumai

„Google“, savo ruožtu, taip pat turi galingą funkcijų rinkinį, kuris tam tikrais pagrindiniais aspektais žymiai skiriasi nuo „Zoom“.

  • Sunkiau nulaužti: Zoombombavimas tapo vaizdo skambučių platformos problema, ypač nuo tada, kai jis išpopuliarėjo dėl koronaviruso pandemijos. Mastelio keitimas yra labai paprastas, tiesiog išbandykite URL ir, jei mums pasiseks, galime per kelias minutes patekti į susitikimą ir viską apversti aukštyn kojomis. „Google Meet“ URL adresai generuojami atsitiktinai, o kvietimai tvarkomi per „Gmail“, todėl įsibrovėliams atlikti savo darbą yra daug sunkiau.
  • Pigiau: Tiek „Meet“, tiek „Zoom“ turi nemokamus naudojimo planus, nors jei ketiname naudoti įrankį įmonės lygiu ir su „Meet“ samdyti verslo planą, tai bus daug pigiau. „Meet Premium“ abonementus galima įsigyti nuo 4,68 EUR per mėnesį vienam vartotojui, o naudojant Zoom šis skaičius patrigubėja iki 13,99 EUR per mėnesį vienam vartotojui.
  • Nemokami skambučiai (tik garsas): Skirtingai nuo „Zoom“, kuri ima papildomus 100 eurų, kad galėtume priimti dalyvius telefonu, „Meet“ tai paslauga, kuri siūloma visiškai nemokamai.
  • Subtitrai realiuoju laiku: JEI atliekame vaizdo skambučius su dalyviais, kurie kalba angliškai ar kita kalba, kurią mes nelabai mokame, tai yra funkcija, kuria galime labai pasinaudoti.
  • Greita prieiga iš naršyklės: Jei esame „Zoom“ naudotojai asmeniniam kompiuteriui, mums reikia naršyklės plėtinio, kurį turime įdiegti anksčiau. Su „Meet“ viskas daug lengviau, nes visa patirtis atliekama žiniatinklyje, nereikia jokių papildomų konfigūracijų.
  • Pilnesnė nemokama versija: nemokama „Meet“ versija leidžia susitikti iki 60 minučių. „Zoom“ atveju nemokamų susitikimų trukmė sumažinama iki 40 minučių.

Išvados

Funkcijų lygmeniu „Zoom“ ir „Meet“ yra labai panašūs ir gali puikiai atlikti darbą šiais nuotolinio darbo ir nuotolinių susitikimų laikais. „Google Meet“ yra šiek tiek patogesnė, nes ji integruota į „G Suite“ – programų rinkinį, su kuriuo šiuo metu yra sudariusios sutartis daugelis įmonių. Geros naujienos yra tai, kad jei turite dabartinę „Gmail“ paskyrą, „Meet“ taip pat galite naudoti niekur neprisiregistravę ir nesukūrę naujos paskyros. Be to, su Meet dalyvavimas telefonu yra nemokamas, į kurią reikia atsižvelgti.

Savo ruožtu „Zoom“ turi daug aiškesnę ir lengviau valdomą sąsają. Jei reikia rengti ir masinius susirinkimus, 500 dalyvių vienu metu limitas suteikia mums ramybę, kurios neturime su Meet. Dabar nemokama Zoom versija yra daug pajėgesnė nei Meet, negalime įrašyti susitikimų, o susitikimų trukmė trumpesnė. Visos puikios funkcijos – bent jau verslo lygmeniu – yra aukščiausios kokybės planuose, ir šiuo atžvilgiu „Zoom“ yra daug brangesnis nei „Google Meet“.

Trumpai tariant, galima sakyti, kad „Google Meet“ yra labai rekomenduojamas įrankis vaizdo skambučiams su draugais ar mažose įmonėse, o „Zoom“ yra daug galingesnis įmonės lygiu, nors jo kaina yra daug didesnė.

Tu turi Telegrama įdiegta? Gaukite geriausią kiekvienos dienos įrašą mūsų kanalas. Arba, jei norite, sužinokite viską iš mūsų Facebook puslapyje.

Naujausios žinutės

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found