Pyptelėjimo kodai paleidžiant kompiuterį – „Happy Android“.

Kai tik paleidžiame savo įrangą, BIOS atlieka tam tikrus pagrindinės plokštės patikrinimus. Ir kas yra BIOS? The BIOS (Pagrindinė įvesties / išvesties sistema – pagrindinė įvesties / išvesties sistema) yra labai paprasta programinė įranga, kuri yra atsakinga už operacinės sistemos įkėlimą į kompiuterio RAM atmintį, taip pat atlieka keletą bendrų patikrinimų. Jei paleisdami kompiuterį pastebėsite, kad jis skleidžia keistus pyptelėjimus... tai reiškia, kad turite problemų.

Daroma prielaida, kad yra šių tipų pyptelėjimų ar pyptelėjimų kodų standartas, bet patariu pasidomėti savo pagrindinės plokštės pyptelėjimų kodų prasmėmis gamintojo svetainėje ar panašiai, nes priklausomai nuo plokštes gaminančios įmonės reikšmės kai kurie pyptelėjimai gali skirtis. Kai kurias plokštes gamina IBM, kai kurias gamina Phoenix, kai kurios yra iš Amerikos Megatrends ir kt. ir kiekviename name standartas gali skirtis.

Iš esmės standartas, kurį komentuoju, yra toks:

Be pyptelėjimo: Jei negirdite pyptelėjimo, turite 3 galimybes:

1- Viskas gerai (kai kurios pagrindinės plokštės neskleidžia jokio pyptelėjimo, jei viskas gerai).

2- Vidinis garsiakalbis yra sugedęs.

3- Pagrindinė plokštė sugedo arba dingo maitinimas.

Trumpas pyptelėjimas: Tai reiškia, kad viskas klostosi gerai.

Vienas nuolatinis pyptelėjimas: Maitinimo sutrikimas. Taip gali būti dėl to, kad pagrindinė plokštė yra sugedusi arba dėl to, kad nėra maitinimo į pagrindinę plokštę.

Nuolatiniai trumpi pyptelėjimai: Bloga pagrindinė plokštė.

Vienas ilgas pyptelėjimas: RAM atminties problemos. Jis gali būti pažeistas arba ne vietoje. Pabandykite vėl prijungti jį prie plokštės arba pakeisti kitu, kuris, jūsų žiniomis, veikia.

Vienas ilgas ir vienas trumpas pyptelėjimas: Arba tai pagrindinės plokštės gedimas, arba BIOS (ROM) klaida. Jei manote, kad tai gali būti BIOS klaida, galite pabandyti ją atnaujinti.

Vienas ilgas ir du trumpi pyptelėjimai: Vaizdo plokštės gedimas. Gali būti, kad grafikas blogai prijungtas, sugedęs prievadas arba sugedęs pats grafikas.

Du ilgi pyptelėjimai ir vienas trumpas: Nepavyko sinchronizuoti vaizdo.

Du trumpi pyptelėjimai: Atminties pariteto klaida. Šiandien tokių klaidų nebėra. Matote, anksčiau kompiuteriai nešiojo RAM atmintį moduliuose po du, moduliai visada buvo poromis. Na, ši klaida reiškia, kad toje poroje yra klaida.

Trys trumpi pyptelėjimai: Klaida pirmuosiuose 64 Kb RAM.

Keturi trumpi pyptelėjimai: Laikmačio arba skaitiklio gedimas.

Penki trumpi pyptelėjimai: Procesorius arba vaizdo plokštė užblokuota.

Šeši trumpi pyptelėjimai: Klaviatūros gedimas. Sugedo klaviatūra arba sugedo kompiuterio PS2 arba USB prievadas.

Septyni trumpi pyptelėjimai: Aktyvus AT procesoriaus virtualus režimas.

Aštuoni trumpi pyptelėjimai: Vaizdo įrašo RAM rašymo klaida.

Devyni trumpi pyptelėjimai: BIOS RAM kontrolinės sumos klaida.

Tu turi Telegrama įdiegta? Gaukite geriausią kiekvienos dienos įrašą mūsų kanalas. Arba, jei norite, sužinokite viską iš mūsų Facebook puslapyje.

Naujausios žinutės

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found