Kaip galiu pakartotinai naudoti seną kompiuterį? - Laimingas Android

Kaskart, kai perkame naują kompiuterį, kyla tas pats klausimas. Ką man daryti su senuku? Dažnai pokyčius dažniausiai sukelia gedimas, o žmonės dažniausiai išmeta seną įrangą į šiukšliadėžę arba laiko ją tol, kol susikaupia pakankamai dulkių smėlio piliai sukurti. Bet ei! Gedimo atveju komponentai visada gali būti naudojami.

Pavyzdžiui, jei jūsų senas kompiuteris mirė dėl pagrindinės plokštės problemos, visada galite pakartotinai naudoti RAM modulius, standųjį diską arba DVD grotuvą. O jei tiesiog įsigijote naują komandą, nes ankstesnei jau buvo keli metai, tikimybė yra dar didesnė. Duokime stiklainį šiek tiek ...

Pakartotinis komponentų naudojimas

HDD: Galite suteikti naują gyvenimą senam standžiajam diskui paverčiant jį išoriniu kietuoju disku. Tai taip paprasta, kaip nusipirkti dėklą (su savo vidine grandine), jį sumontuoti ir voila! Jau turite naują išorinį standųjį diską.

Vaizdo plokštė: Jei esate ekstremalus žaidėjas, galite pakartotinai naudoti savo vaizdo plokštę kaip specialią PhysX plokštę ir suteikti žaidimams postūmį (ČIA Jei norite pasižiūrėti, paliksiu nuorodą). Jei taip pat esate patyręs meistras, netgi galite konvertuoti savo kortelę į eGPU, išorinę vaizdo plokštę (žr. ši Youtube pamoka daugiau detalių).

DVD skaitytuvas: DVD grotuvą taip pat galima šiek tiek labiau suspausti ir paversti išoriniu DVD grotuvu. Jums tik reikia SATA / IDE į USB adapterį. Taip paprasta, kaip prijungti ir paleisti.

RAM atminties moduliai: Neišmeskite senos įrangos prieš tai neišėmę RAM modulių! Jei jie yra suderinami, galite juos pakartotinai naudoti, kad padidintumėte naujojo kompiuterio RAM.

Ką daryti, jei kompiuteris nesugedo?

Tokiu atveju galite jį naudoti pakartotinai ir duoti konkrečiam naudojimui. Pavyzdžiui, galite naudoti jį kaip failų serverį savo namų tinkle arba paversti daugialypės terpės centru arba namų kinu (ČIA turite vadovą apie tai). Yra žmonių, kurie netgi naudoja savo seną kompiuterį norėdami atsisiųsti torrentus 24 × 7 ir taip atleisti kompiuterį nuo kasdienio darbo krūvio.

Baldai ir apdaila

Jei neturite didelio noro eiti iš proto, tai gali būti netinkamas pasirinkimas, bet jei norite ir esate susijaudinęs... aaaay! Ką galite padaryti su senu puodu! Svetainėje Instructables.com Jie paaiškina, kaip perdirbti pagrindinę plokštę į sieninį laikrodį, kai kuriuos auskarus mergaitėms, mažus geikus ar lempą.

Net su senu monitoriumi galite nuveikti įdomių dalykų... pavyzdžiui, mažą žuvų baką.

Šis paskutinis „pasidaryk pats“ jau skirtas ekspertams, kavos staliukas su pagrindinių plokščių dalimis...

Parduok tai

Kitas būdas išsipirkti seną įrangą yra akivaizdžiausias iš visų: parduoti. Gali būti, kad daug už tai nepavyks gauti, bet jei turite keletą dalių ir jas pakartotinai naudojate surinkdami naują kompiuterį, jei įdėsite jį už gerą kainą į eBay ar Wallapop, tikrai atsiras kam nors įdomu. Jūs nesiruošiate užsidirbti aukso, bet kai kurie palaidi pinigai jūsų kišenėje niekada nepakenks.

Perdirbimas į valdžią

Kompiuterio išmetimas į šiukšliadėžę gali būti tikra aplinkos problema. Paprasta lėkštė ar daugybė metalinių gabalėlių tikrai nepatinka motinai Gaia. Kasmet vien Ispanijoje sunaudojama 567 kilogramai elektroninių prietaisų. Atminkite, kad kiekvieną kartą, kai perkate naują elektroninį prietaisą, įstaiga privalo priimti jūsų seną įrenginį perdirbti. Todėl, užuot išmetę, visada pagalvokite apie galimą jo grąžinimą tam tikslui.

Tu turi Telegrama įdiegta? Gaukite geriausią kiekvienos dienos įrašą mūsų kanalas. Arba, jei norite, sužinokite viską iš mūsų Facebook puslapyje.

Naujausios žinutės

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found