Kaip siųsti nemokamas SMS žinutes suaktyvinus RCS protokolą „Android“.

Atrodo neįtikėtina, bet jau daugiau nei metus tinklaraštyje kalbame apie RCS protokolą – puikų Google projektą, skirtą tradicines SMS pakeisti kur kas išsamesniu, universalesniu ir dabartiniams laikams atnaujintu įrankiu. Šnekamojoje kalboje žinoma kaip „Pokalbiai“, ši nauja priemonė yra ne kas kita, kaip programos naujinimas "Įrašai kurį galime rasti bet kuriame telefone su Android operacine sistema (taip, programėlė visam gyvenimui siųsti SMS).

Kas iš tikrųjų yra RCS žinutės ir kokius pranašumus jos siūlo prieš tradicines SMS?

RCS ryšio protokolas reiškia „praturtintų ryšių paslaugų“ (arba „“ akronimą)Turtingos komunikacijos paslaugos„Angliškai) ir yra kažkas panašaus į gabų vyresnįjį SMS brolį. Užuot siuntę tik paprastą tekstą, mobilusis telefonas su RCS leidžia siųsti žinutes ir bendrauti su kitais žmonėmis taip, lyg būtume pokalbyje.

Tai reiškia galimybę siųsti vaizdo įrašus ir vaizdus, ​​pridėti jaustukų, gauti skaitymo kvitus ir funkcijų rinkinys, panašus į bet kurią momentinių pranešimų programą. Nors neabejotinai viena ryškiausių jo savybių yra ta, kad, skirtingai nei SMS, operatoriai nebegalės iš mūsų imti fiksuoto mokesčio už tokio tipo žinučių siuntimą: bendravimas vyksta internetu, todėl yra 100% nemokamas (kol nes, žinoma, turime „Wi-Fi“ arba mobiliuosius duomenis).

Tačiau reikia pažymėti, kad „Chat“ arba RCS protokolas yra ne kas kita, kaip standartas, todėl nuo kiekvieno teleoperatoriaus priklauso, ar galėsime pradėti juo naudotis savo terminale, ar ne. Pavyzdžiui, Ispanijoje vienintelė įmonė, kuri šiuo metu leidžia oficialiai siųsti pranešimus naudojant RCS protokolą, yra „Vodafone“.

Kaip suaktyvinti „Chat RCS“ protokolą bet kuriame „Android“ įrenginyje

Žinoma, atrodo, kad vežėjai neskuba įgalinti RCS savo klientams. Nepaisant to, „Google“ tai jau įdiegė savo programoje „Žinutės“ ir nors ji vis dar yra paslėpta nuo plačiosios visuomenės, dabar galime ją suaktyvinti naudodami nedidelę gudrybę.

Kad visa tai veiktų, visų pirma būtina įdiegti naujausia „Google Messages“ beta versija. Norėdami tai padaryti, turime atnaujinti „Google Messages“ programą naudodami „Play“ parduotuvės bandomąją programą ČIA. Galiausiai taip pat būtina įdiegti programą Veiklos paleidimo priemonė.

Kai viską sudėliosime, reikia atlikti šiuos veiksmus.

  • Atidarome veiklos paleidimo priemonę. Spustelėkite "Naujausia veikla"Ir išskleidžiamajame meniu pasirenkame"Visa veikla”.
  • Mes pereiname prie programos "Įrašai", spustelėkite jį ir eikite į"RCS vėliavėlių rinkinys”.
  • Čia atidarome „ACS URL"Ir mes pasirenkame variantą"//rcs-acs-prod-us.sandbox.google.com/“. Viduje konors "OTP modelis„Mes pasirenkame vienintelę galimą parinktį“,Jūsų \ sMessenger \ patvirtinimas \ kodas \ sis \ sG – (\ d {6})«. Pakeitimus patvirtiname paspausdami mygtuką "Taikyti”.

Galiausiai išeiname iš veiklos paleidimo priemonės ir atidarome programą „Žinutės“. Pamatysime, kaip pasirodys naujas iššokantis pranešimas, kviečiantis naudotis naujomis RCS Chat funkcijomis: spustelėkite „Atnaujinti dabar”.

Jei viskas klostėsi teisingai, po kelių minučių vėl atidarome Messages aplikaciją (jei tai užtrunka per ilgai, patartina įrenginį paleisti iš naujo) ir pamatysime, kaip dabar sąsaja šiek tiek pasikeitė.

Norėdami baigti aktyvuoti RCS protokolą, spustelėkite piktogramą su šauktuku kuris rodomas ekrano viršuje, ir mes patvirtiname savo telefono numerį. Galime patvirtinti, kad paslauga jau suaktyvinta nuo "Nustatymai -> Pokalbių funkcijos“. Kai ji bus įdiegta ir paleista, galime nemokamai siųsti jaustukus, dalytis garso įrašais, vaizdo įrašais ir vaizdais tiesiai iš mobiliosios pranešimų programos.

Reikėtų patikslinti, kad taip, mūsų kontaktas taip pat turi būti įjungtas RCS. Priešingu atveju žinutė bus išsiųsta kaip įprasta SMS.

Galimi gedimai / įspėjimai

Gali būti, kad šis triukas nustos veikti būsimuose programos atnaujinimuose (atminkite, kad kalbame apie beta versiją, todėl ją bet kada galima pakeisti nauja versija).

Taip pat galime susidurti su sunkumais patvirtindami savo telefono numerį ir suaktyvindami paslaugą. Nors jis veikia daugumoje šalių, mobiliųjų ir operatorių, panašu, kad net ir tokiu atveju kai kuriuose terminaluose pokalbių paslaugos aktyvuoti kol kas tiesiog neįmanoma.

Susijęs straipsnis: Kaip siųsti nemokamas SMS žinutes internetu

Tu turi Telegrama įdiegta? Gaukite geriausią kiekvienos dienos įrašą mūsų kanalas. Arba, jei norite, sužinokite viską iš mūsų Facebook puslapyje.

Naujausios žinutės

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found