Kas tiksliai yra karinio lygio šifravimas? - Laimingas Android

Yra keletas vietų ar terminų, kuriuose nurodomas pavadinimas karinis laipsnis. Karinio lygio duomenų ištrynimas, apsauga nuo karinio lygio kritimo, o pastaruoju metu taip pat girdėjome apie „karinio lygio šifravimą“ arba angliškai „karinio lygio šifravimas“. Bet kas tiksliai yra karinio lygio šifravimas? Ir ką šis terminas reiškia?

Pradėsime paneigdami terminą „laipsnis“: jis yra visiškai sugalvotas. Nėra jokio šifravimo laipsnio, kurį kariuomenė laiko savo, nors jis egzistuoja šifravimas, kurį naudoja kariuomenė ir įmonės, kurios nori kiek įmanoma labiau apsaugoti jūsų informaciją.

"Karinis laipsnis"

Turime suprasti, kad „karinis laipsnis“ dažnai naudojamas toms technikoms ar sistemoms, kurios užtikrina aukščiausią įmanomą saugos ar efektyvumo lygį. Pavyzdžiui karinio lygio duomenų ištrynimas ištrina daug to paties failo, kol jis praktiškai nebeatpažįstamas. Šifravimo atveju nesiskiria: karinio lygio šifravimas yra labai rimtas duomenų šifravimas, nors nėra tarptautinių armijų patvirtinto standarto (kaip yra duomenų ištrynimo atveju pagal AR380-19 armijos standartus JAV Gynybos departamento ar DoD 5220.22-ME.).

Jeigu šifravimo standartai (ką pamatysime vėliau) taip, yra standartai, nors ir nepatvirtinti armijų ar gynybos departamentų. Nors taip, NSA (JAV nacionalinio saugumo agentūra), kuri patvirtino, kad AES-128, AES-192 ir AES-256 galioja savo vyriausybės saugumui. Jei jums reikia greito atsakymo, mes jums pasakysime, kad AES-256 šiuo metu yra laikomas "kariniu laipsniu", jis nėra vienintelis, bet yra pats "žvėris".

Užšifruota... ką?

Galbūt norėdami iki galo suprasti šį terminą, turėtume grįžti kelis žingsnius atgal ir (trumpai) paaiškinti, iš ko susideda šifravimas. Šifravimas susideda iš dokumento, šiuo atveju skaitmeninio, užšifravimo, kad jo negalėtų perskaityti trečiosios šalys. Todėl šifravimas neleidžia suprasti minėto dokumento.

Tačiau tam, kad užšifruotas dokumentas būtų naudingas – net jei tai skamba akivaizdžiai – vėliau turėsime sugebėti jį iššifruoti... Kaip tai pasiekti? Na, kaip buvo daroma su uždarytomis durimis tūkstančius metų... štai kur įjungiamas raktas arba „raktas“.

Raktas: mkpm pmnpv mk kmiwmpv

Raktas yra vienintelis būdas (arba greičiausias būdas būti tiesai) grąžinti šifruotą dokumentą į pradinę būseną. Norėdami atidaryti duris, kurias uždarėme šifruodami, palikdami dokumentą neįskaitomą.

Kaip galime suprasti šią pagrindinę kriptovaliutų sąvoką? Labai paprastos šifravimo sistemos pavyzdys padės suprasti:

Tarkime, kad kiekvienai abėcėlės raidei suteiksime naują reikšmę naudodami kitą raidę. Tai, kuris būtų pats paprasčiausias šifravimas, reikštų, kad mums reikia rakto kiekvienai abėcėlės raidei. Jei juos visus sudėliotume, gautume 27 skaitmenų raktą (arba 28, jei pridėtumėte ñ).

Todėl, jei naudosime šį raktą:

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTU WXYZ

yjirmlfaqbhetojvuzwkpcdgnsx

Ir mes norime užšifruoti šį tekstą: «šis tekstas yra slaptas»

Gautume tokį tekstą:

mkpm pmnpv mk kmiwmpv

Jei žinotume pradinį slaptažodį (prisiminkime pakeistas 28 raides ir eilės tvarka), tai būtų kelių minučių reikalas, kad atlikus paprastą raidžių keitimo pratimą galėtume atspėti užšifruotą tekstą. Bet net ir nežinodami rakto, galime jį iššifruoti per bandymus ir klaidas, pakeisdami vieną raidę kita. Kadangi kartojasi daug raidžių, net žmogus galėtų greitai jas iššifruoti... įsivaizduokite dabar kiek mažai užtruktų kompiuteris.

AES, pažangus standartas

Štai kodėl, kai kalbame apie kompiuterio šifravimą, viskas tampa sudėtinga. Vietoj paprasto raidžių sąrašo, kurį reikia pakeisti, mes kalbame apie tūkstančius lentelių, kuriose pradinės reikšmės keičiamos priklausomai nuo pagrindinių duomenų lentelė arba "raktas". Štai čia mes pasiekiame AES arba išplėstinius šifravimo standartus.

Panašiai kaip ir mūsų ankstesnis pagrindinis šifravimas, AES remiasi vertės pakeitimu, bet pridedant sudėtingas matematikos operacijas per kelis „šifravimo“ etapus. Kad problema nebūtų pernelyg sudėtinga, tarkime, kad šifravimo raktą sudaro lentelė su daugybe reikšmių, naudojamų dokumento, kurį norime padaryti paslaptį, pradinėms reikšmėms pakeisti. Per kelis raundus (10 AES-128, 12 AES-192 ir 14 AES-256) pakeičiame pradinę vertę į naują.

AES-256, „galingiausias“

Norėdami sužinoti originalų dokumentą, mums reikia originalaus rakto, nes galimų operacijų skaičius norint pasiekti skaitomą dokumentą būtų toks didelis, kad itin galingam kompiuteriui jį iššifruoti prireiktų metų. Būkite atsargūs, tai nereiškia, kad tai neįmanoma, tiesiog reikia tiek pastangų ir laiko, kad praktiškai visi pasiduos. Priklausomai nuo mūsų naudojamo AES lygio, šis laikas bus didesnis, nes kuo didesnis raktas, tuo daugiau kartų modifikavome originalų dokumentą ir su daugiau reikšmių, todėl bus sudėtingiau atlikti atvirkštinį kelią.

Galiausiai, taip, galime pasakyti, kad šiuo metu AES-256 šifravimas (didžiausias raktas su daugiausiai leidimų) yra tai, kas dabar žinoma kaip „karinio lygio“ duomenų šifravimas. Dėl didelio sudėtingumo jis naudojamas https svetainių šifravimui (spustelėkite svetainės spyną ir spustelėkite skirtuką išsamiai), taip pat failų šifravimo programose arba banko raktų faile ir kitose norinčiose institucijose. kad kuo labiau apsaugotų savo failus.

Tu turi Telegrama įdiegta? Gaukite geriausią kiekvienos dienos įrašą mūsų kanalas. Arba, jei norite, sužinokite viską iš mūsų Facebook puslapyje.

Naujausios žinutės

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found