Kaip sukonfigūruoti „Google“, kad ji retkarčiais ištrintų jūsų veiklą

Šiuo metu niekas nežino, kad „Google“ renka apie mus daug informacijos. Jei turime Android telefoną, sistema užregistruoja mūsų Vietovių istorija, naudojamos programos ir lankomos svetainės su Chrome. Visa tai nežiūrint į kitus duomenis, tokius kaip „YouTube“ istorija ir kitų platformų, priklausančių didžiajam G.

Kaip vartotojai, mes visada turime galimybę nenaudoti savo Google paskyros prisijungdami prie tam tikrų programų arba retkarčiais ištrinti naršymo ir paieškos istoriją. Tačiau tai vis tiek per sudėtinga užduotis, turint omenyje, kad kalbame apie savo privatumą. Ir berniukas, atrodo, kad „Google“ pagaliau nusprendė ką nors padaryti ir palengvinti mums reikalus.

Kaip sukonfigūruoti „Google“ paskyrą, kad laikas nuo laiko automatiškai būtų ištrinti visi jūsų duomenys

Vakar „Google“ paskelbė, kad nuo šiol galime nustatyti laiko limitą, per kurį „Google“ gali išsaugoti mūsų naujausią veiklą. Tokiu būdu, kad vietovių istorija, mūsų veikla tinklalapiuose ir programose automatiškai ištrinami po nustatyto limito.

Šiuo metu „Google“ siūlo 2 šio maksimalaus limito parinktis: 3 mėnesius arba 18 mėnesių. Taigi visi duomenys ar asmeniniai įrašai, viršijantys šį amžių, bus automatiškai ištrinti iš „Google“ serverių.

Vis tiek matysime suasmenintus skelbimus, siūlomą turinį ir panašias rekomendacijas, tačiau jų pasiekiamumas bus labiau ribotas. Jie bus ne tokie tikslūs, nes bus pagrįsti tik naujausiais mūsų duomenimis.

  • Pirmiausia atidarykite prietaisų skydelį „Google“ paskyros veiklos valdikliai (ČIA).
  • Skyriuje "Veikla žiniatinklyje ir programose"Spustelėkite"Tvarkyti veiklą”.

  • Šiame naujame lange kortelėje „Suaktyvinta parinktis Veikla internete ir programose„Matysime pranešimą, kad mūsų veikla išsaugoma tol, kol ją ištrinsime rankiniu būdu. Mes pasirenkame "Pakeiskite šį nustatymą”.

  • Tada „Google“ siūlo mums galimybę automatiškai ištrinti visą savo veiklą kas 3 mėnesius arba kas 18 mėnesių. Mes pasirenkame mus labiausiai dominančią parinktį ir spustelėkite "Kitas”.

  • Galiausiai spustelėkite "Patvirtinti“. Nuo šio momento visi duomenys, įrašyti iš mūsų veiklos internete ir senesnėse nei 3 ar 8 mėnesių programose (priklausomai nuo mūsų pasirinktos konfigūracijos), bus akimirksniu ištrinti iš Google serverių. Taip pat nuo šiol visi įrašai, viršijantys šią datą, taip pat bus automatiškai ištrinti, mums nieko nereikės daryti.

Ir tai turėtume viską paruošti. Atrodo, kad „Google“ pasiryžusi saugoti mūsų duomenis mažiausiai 3 mėnesius. Duomenys, kurie vėliau naudojami turiniui siūlyti pagal mūsų skonį, be kita ko.

Taip pat turime galimybę kasdien ištrinkite visus šiuos duomenis ranka jei to norime, nors tai švelniai tariant varginanti užduotis. Deja, šiuo metu tai yra vienintelis būdas neleisti visiems šiems duomenims likti „Google“ ilgą laiką.

Norėdami tai padaryti, atidarome meniu "Nustatymas„Mūsų naršyklėje ir ieškokite skyriaus“Privatumas ir saugumas -> Ištrinti naršymo duomenis“. Tą patį rankinį ištrynimą galime atlikti iš „Google“ programos „Android“ įrenginyje.

Jei naršome naudodami „Chrome“ iš kompiuterio, ištrynimo parinktis taip pat galime rodyti vienu metu paspausdami klaviatūros klavišus „Control“ + „Shift“ + „Delete“.

Tu turi Telegrama įdiegta? Gaukite geriausią kiekvienos dienos įrašą mūsų kanalas. Arba, jei norite, sužinokite viską iš mūsų Facebook puslapyje.

Naujausios žinutės