„Ready Player One“ apžvalga: apžvalga be spoilerių – „Happy Android“.

Kuponas. Pagaliau tai pamačiau. Pasinaudojau šia trumpa Velykų pertrauka, kad, be kita ko, nueičiau į kiną ir pamatyčiau vieną geriausiai įvertintų šiuo metu filmų, Paruoštas žaidėjas vienas. Ar tai taip gerai, kaip sakoma?

„Ready Player One“ yra naujas režisieriaus Steveno Spielbergo mokslinės fantastikos filmas, kur Wade vatai, paauglys, kuris, kaip ir kiti pasaulio gyventojai, praleidžia didžiąją laiko dalį Oazė. Virtualus pasaulis, kuriame viskas įmanoma: ideali vieta pabėgti nuo liūdnos ir anodiniškos realybės, kuri beviltiškai artėja prie žlugimo.

Viskas pasikeičia tą dieną, kai miršta „Oasis“ kūrėjas, palikdamas savo kelių milijonų dolerių vertės kūrinio likimą tam, kuris gaus 3 raktus, galinčius atrakinti geriausią Velykų kiaušinį. Ar Wade'ui pavyks padaryti tokį žygdarbį?

Pirmiausia norėčiau paaiškinti, kad išėjau iš kambario vidutiniškai patenkintas. Iš RPO tikėjausi gana mažai, o tiesa ta, kad buvau maloniai nustebinta. Būna akimirkų, kai filmavimo ritmas sulėtėja, bet dažniausiai visada lauki, kas bus toliau.

Tai daugiausia motyvuoja neįtikėtinas nostalgijos panaudojimas viso filmo metu. Kiekvienas kadras, kiekviena scena yra pilna nuorodų į komiksus, vaizdo žaidimus, anime ir filmus iš 70-ųjų, 80-ųjų ir 90-ųjų.

Tiesiog pirmoje automobilių lenktynių scenoje jau turite sudaryti ne trumpesnį nei 20 puslapių sąrašą: Deloreanas Parzival – Wade Watts – Kanedos motociklas Akiroje valdo Art3mis batmobilis iš Adam West serijos, King Kongas, T-Rex of Jūros periodo parkasir kt. Neįmanoma visko išlaikyti nesustojant kadras po kadro visos sekos.

Tiesą sakant, jie yra džentelmenai iš 47 taco, prijungtų prie Doritos zondo 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę

Tačiau atmetus tai, pirmas dalykas, kuris atėjo į galvą per pirmąsias filmo minutes, buvo neįtikėtinas panašumas įKardo menas internete, labai panašus pavadinimas, kuris šviesą išvydo likus tik metams iki „Ready Player One“ knygos (SAO romanas pasirodė 2009 m.) ir su kuriuo jį sieja labai panašios siužetinės linijos. Šiandien tai jau yra manga ir anime, „virtualių pasaulių“ ir visiškai panardinamų vaizdo žaidimų porūšis. Man taip pat atrodo, kad „Ready Player One“ daug skolingas Jameso Camerono „Avatarui“, tačiau „Sword Art Online“ yra daug akivaizdesnis. Atminkite, aš taip pat manau, kad Spielbergo filme daug geriau sprendžiamas siužetas, o istorija yra patrauklesnė nei dauguma SAO.

Kitas aspektas, kurį turėtume pakomentuoti, yra piktadarys. Šiuo atveju mes turime IOI, savotiška mega korporacija, kurios vienintelis tikslas yra perimti „Oasis“ kontrolę, ir dėl to jis nedvejodamas nužudys ir aplenks visus, kurių reikia. Smagu sutikti tokį karikatūrišką blogį Sorentas, IOI generalinis direktorius: visiška skraidyklė ir atgal, su avataru, kuris įtartinai primena tam tikrą žurnalistą iš Daily Planet. Dėdė Spielbergas jums, draugai, sako: korporatyvizmas yra neteisingas ir bjaurus. Bėkite nuo didelių korporacijų.

Sorentas prikaustytas prie Clarko Kento, bet šaltu Neteisybės Supermeno žvilgsniu

Viena iš silpnybių, kuri, nebūdama pernelyg begėdiška, atima ką nors įdomaus iš visumos, yra chemijos tarp dviejų istorijos veikėjų trūkumas. Parzival ir Art3mis. Vargu ar vaikinui reikia poros kryžių su ja, kad nuspręstų, jog jis yra visiškai įsimylėjęs, tačiau iš to, ką mažai matome ekrane, sunku tai padaryti iki tokio patikimumo, kad užjaustume abu veikėjus. Jie galėjo palikti šiek tiek daugiau laiko plėtoti šiuos santykius, bet filmas jau trunka beveik 2 su puse valandos, todėl reikalas būtų užsitęsęs... Bet kuriuo atveju nėra akimirkų, kurios ištrūktų puodą be reikalo arba ašarojančias akimirkas be prasmės , ko pakanka.

Ateik arčiau, aš tave apkabinsiu...

Galiausiai norėčiau sužinoti, kas sukosi Holivudo galvoje tokio tipo populiariame filme, kad visi jie tarsi priversti įvesti tokią masinę kovą kaip „Žiedų valdovas“. Atrodo, kad jei nėra 3000 CGI lėlių, kovojančių be ketvirčio galutinėje akis į akį, atrodo, kad šou nėra. Gerai, susidaro keletas neįtikėtinai įspūdingų ir šiek tiek siurrealistinių situacijų, bet ar jos tikrai reikalingos?

Trumpai tariant, mūsų laukia puikus filmas, kurį po kelių dienų neabejotinai pamiršime, bet bent jau galime pasakyti, kad jis sukurtas su meistriškumu ir meile. Beje, vyro, kuriam jau 71 metai, rezultatu turbūt gerokai aukštesnis, nei tikėjomės iš budinčio indie ar tūkstantmečio direktoriaus.

Tu turi Telegrama įdiegta? Gaukite geriausią kiekvienos dienos įrašą mūsų kanalas. Arba, jei norite, sužinokite viską iš mūsų Facebook puslapyje.

Naujausios žinutės

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found