GPD WIN apžvalga: pirmoji 100 % nešiojama konsolė su Windows 10

GPD yra gamintojas, kuris pastaraisiais metais buvo skirtas įrenginių, esančių pusiaukelėje tarp planšetinio kompiuterio ir nešiojamojo pulto, pateikimo į rinką. GPD-XD buvo pirmtakas GPD LAIMĖJIMAS, nešiojama konsolė, pagrįsta „Android“ ir labai panaši į „Nintendo 3DS XL“. Su GPD WIN gamintojas žengė žingsnį į priekį ir pristatė, ką galime laikyti pirmoji nešiojama konsolė su Windows 10 rinkoje. Atsižvelgdami į tai, kad jame taip pat yra integruota klaviatūra, galime manyti, kad taip pat susiduriame su a Kišeninis kompiuteris Visose taisyklėse.

Šiandienos apžvalgoje analizuojame GPD WIN, nešiojama konsolė + kišeninis kompiuteris, kuris suteikia kažką visiškai kitokio ir atveria žaidėjų bendruomenei galimybių pasaulį.

Dizainas ir apdaila

GPD WIN yra su 2 plokštėmis: viršutinė yra jutiklinis ekranas, kurio dydis yra 5,5 colio, o skiriamoji geba yra 1280 × 720. Tai yra ekranas, panašaus dydžio į šiandieninius phabletus. Be to, jis turi mini HDMI išvestį, todėl galime prijungti ir prie didesnio ekrano ar prie televizoriaus.

Kita vertus, apatiniame skydelyje Rasime kryžminę galvutę su 2 lazdelėmis ir 4 klasikiniais mygtukais, o po visa klaviatūra. Pradėjus kurti GPD WIN, kilo daug ginčų, ar pridėti klaviatūrą, ar ne, ir galiausiai, gerbėjams pristačius 3 skirtingo dizaino prototipus (vieną su klaviatūra ir 2 be jos), jie baigėsi. nusprendė įtraukti tai. Tiesa ta, kad klaviatūros pridėjimas yra pliusas, turint omenyje, kad ši konsolė yra planšetinis kompiuteris su visais įstatymais ir kad „Windows 10“ dėka galime dirbti su „Office“, naršyti ir atlikti dar tūkstančius dalykų.

Pagal dydį konsolė labai panaši į Nintendo 3DS XL, 15,50 x 9,70 x 2,20 cm (galime naudoti jos dangtelius GPD WIN saugojimui, jie puikiai tinka).

Galia ir našumas

GPD WIN specifikacijos yra daugiau nei įdomios žaidėjų „nešiojamai konsolei / planšetiniam kompiuteriui“. Su 1,6 GHz (iki 2,4 GHz) 4 branduolių „Intel Cherry Trail Z8700“ procesoriumi, „Intel HD Graphic GPU“, 4 GB LPDDR3 RAM ir 64 GB išplečiamos vidinės atminties. Naudodami šias pintines galime paleisti vidutinio našumo kompiuterinius žaidimus, o kad būtų panašumų, pereitume prie tokių lygių kaip PS3, Xbox 360, Wii ar NDS. Kur mes tikrai galėtume išnaudoti šį įrenginį, yra platus retrožaidimų ir emuliatorių pasaulis, kuriame galime judėti kaip žuvis vandenyje.

Kalbant apie maitinimo ir akumuliatoriaus sistemą, ji turi ryšį C tipo USB ir vienas 6000 mAh baterija. Priklausomai nuo naudojimo būdo, vidutinės grafikos žaidimams galime žaisti vidutiniškai 6 valandas, o sudėtingesniems – 2–3 valandas.

Žaidimai ir emuliatoriai

Šis įrenginys yra specialiai sukurtas žaidimams. Jo galia yra gera iki tam tikro taško, todėl negalime tikėtis, kad veiksime taip pat, kaip turėtume dabartinį stalinį kompiuterį. Jei ketiname žaisti žaidimus su dideliu GPU apkrovimu, patartina pakoreguoti grafines detales įgyti sklandumo ir našumo. Tai matome, kai išbandome įvairius žaidimus. Bet kokiu atveju bendras daugelio kompiuterių pavadinimų ir emuliatorių našumas yra akivaizdžiai patenkinamas. Be to, yra visa bendruomenė su įvairiais GPD gudrybėmis ir koregavimais, kurie pravers, jei norime išbandyti su labai sudėtingais žaidimais.

Šiame vaizdo įraše galite pamatyti, kaip GPD WIN veikia su Metal Gear Rising PC:

Šiame kitame vaizdo įraše rasite sklandumo, kuriuo jis veikia su įvairiais emuliatoriais, pavyzdį:

Kaip matėme įvairiuose forumuose ir YouTube vaizdo įrašuose, sistema gali sėkmingai paleisti daugybę emuliatorių: NOX (Android), Drastic (NDS), Taito Type X Arcades, Dolphin (Wii, GameCube), PSX2 (PS2). Iš čia jis taip pat puikiai veiktų su SNES, NES, MegaDrive, MAME ir kitų retro konsolių emuliatoriais.

Kaina ir prieinamumas

GPD WIN buvo išleistas praėjusiais metais už maždaug 500 USD. 2017-ieji buvo dosnūs tokio tipo įrenginių mėgėjams, o šiandien jį galime įsigyti už 311 eurų, o pakeisti – apie 339 USD. Jei taip pat naudositės toliau pateiktu nuolaidų kuponu, kurį palikau žemiau, galite turėti GPD LAIMĖJIMĄ namuose tik už 272 eurus (289,81 USD).

Kupono kodas: GPDES

Trumpai tariant, GPD paspaudė reikiamą klavišą su savo GPD WIN: nešiojama konsolė, kuri taip pat yra kišeninis kompiuteris ir turi daugybę galimybių, begalinį tinkinimo lygį ir platų žaidėjų bendruomenės palaikymą.

ATNAUJINTA: „GearBest“ nutraukė konsolės gamybą. Laimei, dar galite gauti per amazon.

Tu turi Telegrama įdiegta? Gaukite geriausią kiekvienos dienos įrašą mūsų kanalas. Arba, jei norite, sužinokite viską iš mūsų Facebook puslapyje.

Naujausios žinutės

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found