Kaip suaktyvinti rašymą balsu akliesiems sistemoje „Android“ – „Happy Android“.

Daugelis iš mūsų savaime suprantama, kaip lengva naršyti jutikliniame ekrane tokioje sistemoje kaip „Android“. Mes visada nerimaujame dėl to, kaip gerai atrodo ekranas ir dėl pikselių kiekio bei kokybės mūsų terminale, tačiau retai susimąstome apie tą kitą žmonių grupę, kuri jie taip pat naudojasi mobiliaisiais telefonais bendrauti, dirbti ir linksmintis.

Kalbame apie regėjimo negalią turinčius žmones – naudotojų tipą, kuriam „Android“ taip pat turi atsakymą. „Google“ kūrėjų pasiūlymas vadinamas Atsakyti, funkcija, kuri buvo įdiegta daugelį metų (nuo 4.0 „Android“ versijos) ir kuri laikui bėgant buvo tobulinama su daugybe patobulinimų ir atnaujinimų.

Suaktyvinkite „TalkBack“ arba „On-Screen Action“ balso paštą

„TalkBack“ pasirūpina apibūdinkite visko, ką liečiame ekrane, turinį ir iš viso to mes pasirenkame arba aktyvuojame, per balso pranešimus. Ji taip pat informuoja mus apie gaunamus pranešimus, naudodama vibracijas ir kitus klausos dirgiklius.

Veikimo būdas yra gana gerai apgalvotas, leidžiantis paliesti bet ką ekrane, kad gautumėte balso raginimą ir prašyti dukart palieskite, kad suaktyvintumėte / veiktų pagal tai, ką palietėme, arba gestas išmesti norėdami pereiti prie kito elemento. Tokiu būdu išvengiame per klaidos aktyvinimo ar paleidimo. Gerai pagalvota!

Turime 2 būdus, kaip suaktyvinti „TalkBack“ „Android“ įrenginyje:

Pirmą kartą įjungus telefoną

Jei mūsų įrenginyje yra 4.1 ar naujesnės versijos „Android“, turime 2 pirštais paspausti ekraną, kol įrenginys atpažins gestą, ir vadovautis „TalkBack“ instrukcijomis. „Android 4.0“ atveju turime pirštais nubrėžti uždarą stačiakampį, kol sistema atpažins gestą, ir vadovautis instrukcijomis.

Iš pritaikymo neįgaliesiems nustatymų

Jei jau turime įrenginį ir veikia, taip pat galime suaktyvinti „TalkBack“ iš „Nustatymai -> Prieinamumas”.

Kaip matote, tai labai paprasta funkcija. Vartotojas, neturintis regėjimo problemų, greičiausiai net nėra susidūręs su šia galimybe, bet draugai, tai yra, ir tai yra gana šaunus ir labai naudingas įrankis, kuris labai palengvina bendravimą ir vartotojo patirtį kiekvienam, kuris negali vadovautis vien dėl ko. matote ekrane.

Galiausiai, jei turime regėjimo problemų, bet norime viską pamatyti šiek tiek plačiau, taip pat galime suaktyvinkite ekrano mastelį, skirtą „Android“., apie kurį kalbame kitame straipsnyje.

Tu turi Telegrama įdiegta? Gaukite geriausią kiekvienos dienos įrašą mūsų kanalas. Arba, jei norite, sužinokite viską iš mūsų Facebook puslapyje.

Naujausios žinutės

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found