10 naudingų gudrybių, kaip padaryti geras nuotraukas mobiliuoju telefonu – „Happy Android“.

Pradėsiu šį įrašą, atsisakydamas man likusio patikimumo: ne, Nesu profesionalus fotografas. Aš tiesiog paprastas I.T. Atėjau į tinklaraštininką, bet galiu patikinti, kad su mobiliuoju padariau daug nuotraukų ir noriu tikėti, kad per visą šį laiką kažko išmokau. Ir dabar kyla pagrindinis klausimas:Kaip padaryti gerą nuotrauką su mobiliuoju telefonu? Tai yra esmė!

Ne viskas yra megapikseliai, svarbu ir objektyvo kokybė

Prieš pradėdami patarti, turime nepamiršti, kad mūsų daromų nuotraukų kokybė Tai priklausys ne tik nuo fotoaparato skiriamosios gebos ar megapikselių. Taip pat turite atsižvelgti į kitus dalykus, pavyzdžiui:

  • Objektyvo diafragma (F): Kuo mažesnis „F“ skaičius, tuo geriau jis veiks prasto apšvietimo sąlygomis.
  • Jutiklio dydis.
  • Vaizdo stabilizatorius: Optinis (OIS) arba skaitmeninis (EIS). Optikai paprastai yra geresni.

Galų gale, norint turėti išmanųjį telefoną su gera kamera, nereikia mokėti 600 eurų, tačiau be naudingų megapikselių verta atsižvelgti ir į kitus veiksnius. Pavyzdžiui, „Xiaomi“ yra prekės ženklas, garsėjantis viena geriausių kamerų mobiliajame sektoriuje, o jų telefonai dažniausiai neviršija 300 eurų.

10 patarimų, kaip padaryti geras nuotraukas naudojant „Android“ mobilųjį telefoną

Tai, ką matysime toliau, yra rekomendacijų rinkinys, kuris mums puikiai padės pagerinti nuotraukų kokybę. Kaip ir viskas gyvenime, galiausiai tai yra praktikos ir daug fotografavimo reikalas. Visa tai nepamirštant veiksnių ar patarimų, tokių kaip toliau.

Žinokite savo fotoaparato programinę įrangą

Svarbu, kad žinotume programą, kurią mobilioji kamera naudoja fotografuojant. Tam labai svarbu, kad mes jį naudotume ir „parduotume“ viską, ką galime, ir dar daugiau. Daugelyje fotoaparatų pagal numatytuosius nustatymus paprastai nėra suaktyvinta maksimali skiriamoji geba, ir tai, be kita ko, yra kažkas, ką galime pakeisti per kelias sekundes.

Kita vertus, jei mūsų fotoaparate nėra gamyklinės programinės įrangos su daugybe galimybių, visada galime įdiegti gerą fotoaparato programą turėti didesnę galią konfigūruoti.

Nuvalykite objektyvą

Tai labai akivaizdu, gerai. Žinoma, valydami objektyvą atminkite, kad to verta ne bet koks audinys ir turime būti atsargūs, kad jo nesubraižytume. Rekomenduojama naudoti specialią zomšą, mikropluošto šluoste arba minkštu medvilniniu audiniu arba marškinėliais. Geriausias.

Atkreipkite dėmesį į rėmelį

Stenkitės nestatyti pagrindinio objekto centre, o momentinėje nuotraukoje palikti „laisvų vietų“. Pavyzdžiui, jei kas nors žiūri į šoną, įdomu palikti tuščią vietą toje vietoje, kur nukreiptas jo žvilgsnis.

Dauguma mobiliųjų telefonų taip pat leidžia įjungti tinklelio režimą: Tai puikiai tiks norint išvengti pasvirusių horizontų ir kuriant stabilesnes kompozicijas. Svarbu!

Būkite atsargūs su apšvietimu

Patartina naudoti natūralią šviesą kai tik įmanoma, ir vengti didelių šviesos kontrastų (ypač jei mūsų fotoaparatas nėra labai geras). Norint išspręsti pastarąją, yra geras pasirinkimas įjungti HDR režimą yra daugelyje fotoaparatų. Tokiu būdu tam tikru mastu išvengsime, kad žibintai atrodytų per daug sudegę ir detalės išnyktų šešėlyje.

Kitas dalykas, kurį galime padaryti, jei saulė yra atsukta į mus, tai uždengti saulės spindulius ranka, kaip skydelį (bet, žinoma, neuždengiant objektyvo).

Vaizdo stabilumas

Kitas dalykas, į kurį visada reikia atsižvelgti, yra nejudinti ir tvirtai laikyti mobilųjį. Paprastai geras patarimas rasti atramą arba sulaikyk kvėpavimą. Be to, turime žinoti, kad fotoaparatai nufotografuoja prieš išgirsdami užrakto garsą. Todėl turime kantriai spausti užraktą ir palaikyti pulsą kelias sekundes.

Taip pat paprastai patartina naudoti trikojį. Ypač naktį, nes prastas apšvietimas nukenčia daug labiau ir sukuria daugiau triukšmo, kai vaizdas tikrai nėra stabilus.

Būkite arčiau ir venkite mastelio keitimo

Apskritaiskaitmeniniam priartinimui trūksta kokybės - jis iškraipo ir išsilieja - ir rekomenduojama jo nenaudoti. Jei norime padidinti vaizdą, geriau fotografuoti maksimalia raiška, o tada priartinti, kaip norime, naudodami vaizdų rengyklę.

Kitas geros nuotraukos patarimas – naudokite stambius planus arba nuotraukos darytos iš labai arti. Daugelis išmaniųjų telefonų turi „makro“, „detalių“ ar „stambių planų“ režimus – nustatymus, kurie padeda optimizuoti tokio tipo kadrus.

Pamirškite apie blykstę

Daugumoje mobiliųjų telefonų integruota LED blykstė turi labai stiprią šviesą, ir jie sukuria labai ryškius šešėlius ir kontrastus. „Flash“ nuotraukos atima natūralumą ir išlygina vaizdus. Geriausia to vengti, kai tik įmanoma.

Išdrįskite su planais ir kūrybinėmis perspektyvomis

Fotografuoti iš priekio ir akių lygyje yra gerai, bet nuobodu. Nusileiskite ir ieškokite perspektyvų žemės lygyje. Planai susmulkinti ir žemas kampas Jie linkę pateikti kūrybiškesnį ir akį traukiantį požiūrį. Jei norite eiti dar toliau, galite pabandyti net ir su žemiausios plokštumos (iš apačios) arba zenito plokštumos (iš viršaus).

Nykstantys taškai ir gylio pojūtis

Nykimo taškai yra tos linijos, kurios projektuojasi į begalybę ir tai padeda nuotraukai suteikti puikų gylio pojūtį. Klasikinis pavyzdys yra traukinio bėgių vaizdas, kuris projektuojamas iki begalybės, tačiau galite ieškoti daugiau kasdienių kadrų, kuriuose apmąstomas tas pats principas. Jie suteikia labai profesionalų prisilietimą prie reikalo.

Vaizdo rengyklė yra jūsų draugas

Galiausiai, mes neturime pamiršti apie nuotraukų redaktorius. „Android“ siūlo puikų nemokamų vaizdo redaktorių pasiūlymą, pavyzdžiui, Pixlr ir daugelis kitų. Redaktoriai, su kuriais vėliau galime ištaisyti klaidas ir retušuoti tokius dalykus kaip spalva, ekspozicija ar pakoreguoti kadrą.

Atsisiųsti QR kodą Pixlr Kūrėjas: 123RF Ribota kaina: Nemokamas

Be šių, yra daug kitų patarimų ir gerosios praktikos, kaip fotografuoti kaip geras „aukšto lygio“ mėgėjas. Nedvejodami pasidalykite savo gudrybėmis komentarų srityje!

Tu turi Telegrama įdiegta? Gaukite geriausią kiekvienos dienos įrašą mūsų kanalas. Arba, jei norite, sužinokite viską iš mūsų Facebook puslapyje.

Naujausios žinutės

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found